Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tragická nehoda ve Zlíně

ZLÍN: Řidič jel na mokré cestě příliš rychle. 

Jeden mladý lidský život si vyžádala dopravní nehoda, která se stala dnes dopoledne ve Zlíně na ulici Březnická. V osobním autě Honda zemřel devatenáctiletý řidič.
Osobní auto jelo ze Zlína směrem na Březnici. Vůz vjel najednou do protisměru, kde se střetl s nákladním autem. Náraz pak Hondu odhodil do pravého jízdního pruhu a do svodidel. Mladý řidič zemřel na místě. Jeho spolujezdec, řidič nákladního auta a druhý cestující z nákladního vozu utrpěli pouze lehká zranění. Z prvotního vyšetřování vyplývá, že řidič Hondy jel příliš rychle. Řečeno policejní terminologií – nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky. Z kopce se v tu dobu valily proudy dešťové vody. 
Řidič byl podle všeho připoutaný. Další podrobnosti policisté zjišťují a ověřují.
Naše hlídky také odklánějí dopravu, silnice je oboustranně neprůjezdná. Přestože na křižovatce ulice Březnická a Mostní řídili dopravu policisté, někteří řidiči se nepochopitelně snažili k místu nehody vjet. Místo však blokují poškozené vozy. Osobní auto se už podařilo odstranit, práce s nákladní Tatrou je komplikovanější.
 
13.30 hod.: Obě auta se podařilo odtáhnout a hasiči se postarali o úklid cesty. Ulice Březnická je zhruba po čtyřech hodinách opět plně průjezdná.

 

2. června 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

 

vytisknout  e-mailem