Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tragická smrt mladého muže

KLADENSKO – Za jakých okolností došlo k pádu mladíka z větroně, zjišťují kriminalisté. 

V neděli 8. září, krátce po půl dvanácté dopoledne, vyjížděly složky integrovaného záchranného systému do Slaného k letišti, kde došlo k pádu muže z větroně během leteckého výcviku. Muž pád z několikasetmetrové výšky bohužel nepřežil.

Dosavadním šetřením mělo k této tragické události dojít pravděpodobně tak, že devatenáctiletý muž jakožto žák letěl se svým instruktorem ve větroni, kde poté ve vzduchu, ve výšce asi 300 metrů nad zemí, během letu otevřel kabinu letounu a vyskočil. Na to instruktor se strojem přistál a celou věc oznámil.

Po mladíkovi a místu dopadu pátralo několik hlídek včetně vrtulníku a dronů, hasiči a záchranáři, načež poté byl nalezen bohužel bez známek života.

Událost si převzali kladenští kriminalisté a v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu účast na sebevraždě, přičemž nadále budou zjišťovat, za jakých okolností k této tragédii došlo. U zemřelého nařídili soudní pitvu pro zjištění přesné příčiny smrti, a zda nebyl například pod vlivem nějaké návykové látky. 

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. září 2024

vytisknout  e-mailem