Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tragické ráno v Kladně

Pod jedoucí vlak skočil 52 letý muž, byly zneškodněny dělostřelecké miny a policisté zachránili život 34 letému muži.  

     Dnešního dne 3. června v brzkých ranních hodinách došlo na železničním přejezdu v Kladně ke střetu osobního vlaku a muže.Jednalo se o železniční přejezd v lesním porostu mezi Sletištěm a vlakovým nádražím. Na místo byly ihned vyslány policejní hlídky k zajištění prostoru. Muž svým zraněním na místě podlehl. Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 52 letéhomuže z Kladna, který údajně z bezprostřední blízkosti skočil pod jedoucí vlak. Vlak jel ve směru z Kladna do Kralup nad Vltavou a v danou chvíli bez cestujících. Železniční trať byla na 3 hodiny uzavřena a provoz byl obnoven kolem 6.30 hodin. Policisté v současné době případ prošetřují a pravděpodobnou příčinou tohoto činu je sebevražda.

     Dnes 3. června 2011 kolem 6. hodiny při výkonu služby policisté zaznamenali ve Smečenské ulici v Kladně zaparkované osobní vozidlo Fiat Punto, od kterého vedla hadice. Při příjezdu na parkoviště zjistili, že je u vozidla nastartovaný motor a z výfukového potrubí vede pryžová hadice do zadního okna. Na zadním sedadle ležela zabalená osoba. Policisté okamžitě vytáhli hadici z výfukového potrubí, otevřeli dveře a ležící osobu se snažili probrat. Ihned přivolali sanitu RZS, která muže převezla k hospitalizaci do kladenské nemocnice. Policisté na místě zabezpečili vozidlo a klíče poté předali. Šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 34 letého muže z Kladna. Poškozený byl následně vytěžen a nebyla shledána účast cizí osoby. Případ je  evidován jako pokus sebevraždy. Policisté svým profesionálním a rychlým jednáním zachránili muži život.

     V 7. hodin dne 3. června 2011 bylo oznámeno na obvodní oddělení Kladno - venkov, že v areálu firmy, která se nacházáí v Huťské ulici v Kladně byly nalezeny miny při těžební práci. Na místo se dostavily ihned policejní hlídky,které daný prostor uzavřely a byla na místo nálezu přivolána pyrotechnická služba P ČR. Pyrotechnik na místě nálezoznačil jako dělostřeleckou minu z 2. světovéválky. Při dalším šetření zde byly nalezeny ještě další 3 dělostřelecké miny. Pyrotechnik dvě miny na místě zneškodnil a dvě byly převezeny k dalšímu zkoumání. Při zneškodnění min kolem 12. hodiny byly na 30 minut uzavtřeny přilehlé komunikace v ulicích Průmyslová, Huťská, Na Kopci a Slánská. Celá akce byla krátce před 13. hodinou ukončena. Při nálezu těchto min a v průběhu jejich zneškodnění a převozu nebyl nikdo zraněn a ani nedošlo ke škodě na majetku.

3. června 2011

nprap. Jana Šteinerová

vytisknout  e-mailem