Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragický den na železnicích

Jihočeský kraj - Hned dvě osoby zahynuly na železnicích. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Včerejší den byl velmi tragický na jihočeských železnicích. Hned dvě osoby zahynuly při pohybu v kolejišti.
Nejprve byl v 07:47 hod. u obce Byňov – Jakule, poblíž penzionu Kamínek nalezen mrtvý muž, ležící v kolejišti. Na místo okamžitě vyjela hlídka obvodního oddělení Trhové Sviny. Policisté provedli kontrolu okolí, vytěžili ubytované osoby v penzionu a zjistili, že se jedná o jednoho z hostů, muže ve věku 40 let ze severních Čech.
Dále také okamžitě zajistili místo a na železniční trati České Budějovice – České Velenice byl na dobu 3 hodin přerušen provoz. Přivolaná lékařka Zdravotnické záchranné služby ohledáním těla zemřelého konstatovala smrt v důsledku polytraumatu – srážky s vlakem.
Okolnosti případu, proč se muž pohyboval v kolejišti a další souvislosti, vyšetřují českobudějovičtí kriminalisté.
 
Bohužel k další tragické události došlo před 17 hodinou v těsné blízkosti železniční stanice České Velenice. Zde si 42letá žena společně se svým druhem krátila cestu a společně kráčeli kolejištěm ve směru na rakouský Gmünd. Když strojvedoucí vlakové soupravy viděl dvojici v kolejišti, začal intenzivně brzdit a upozorňoval na blížící se příjezd zvukovým signálem. Na to 34letý muž reagoval uskočením mimo trať, žena včas uskočit nestačila a byla soupravou zachycena. Na místě velmi těžkému zranění hlavy podlehla a přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby jen mohl konstatovat smrt. Případ vyšetřují jindřichohradečtí kriminalisté.
 
V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu Usmrcení z nedbalosti.
 
Jihočeští policisté velmi nabádají veřejnost k ostražitosti při pohybu u železničních tratí. Moderní lokomotivy jsou slyšet jen na pár desítek metrů.
Pokud na kolejišti není přechod nebo přejezd, nepohybujte se na tratích!
 
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
10. července 2011

vytisknout  e-mailem