Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Traktůrky jsou v kurzu

LITOMĚŘICE – Zaostřeno na zahradní techniku; Krádež telat; Škodit už nebude  

Během víkendu přijali policisté oznámení o krádeži dvou malotraktorů. První případ byl zaznamenán u Roudnice nad Labem. Neznámý pachatel překonal násilím vrátka na zahradu a odcizil zde zaparkovaný malotraktor. Majitel traktůrku předběžně vyčíslil škodu na 5 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
Další případ byl zaznamenán u Štětí. Zde neznámý pachatel vnikl násilím vstupní brankou na pozemek domu. Ze zahradního přístřešku odvezl malotraktor i s příslušenstvím v hodnotě 30 tisíc korun. Po totožnosti neznámého zloděje pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Krádež telat
V nočních hodinách z pátku na sobotu vnikl neznámý pachatel na pastviny u obce Úštěk a odcizil dvě jalovice. Jalovice plemene Limousine na místě porazil, rozporcoval a odvezl pouze vytěžené maso. Majitel skotu vyčíslil hodnotu zvířat na 30 tisíc korun. Případ je vyšetřován jako přečin poškození cizí věci, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok.
 

Škodit už nebude
Litoměřičtí policisté přijali koncem března tohoto roku oznámení o poškození motorového vozidla. Neznámý vandal poškrábal karoserii vozidla Škoda Octavia zaparkovaného před domem. Škoda byla odhadnuta na 42 tisíc korun. Policisté místního obvodního oddělení pachatele vypátrali a v pátek mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Za jeho jednání mu teď hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 

25. 6. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem