Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Transformátory terčem zlodějů

LITOMĚŘICE – Další dvě poškozené trafostanice na Litoměřicku; Zloděj vykradl dům…. 


Další poškozené transformátory na Litoměřicku


O víkendu přijala kriminální policie Územního odboru PČR Litoměřice trestní oznámení na neznámého pachatele ve věci krádeže oleje z transformátoru v obci Roudníček. Zloděj v uplynulých dvou týdnech vnikl dvakrát na oplocený pozemek vodovodního vrtu u Roudníčku a z transformátoru na stožáru vysokého napětí odčerpal 150 litrů oleje. Tím způsobil jeho zkrat a následný výpadek vodovodního čerpadla. Následkem toho došlo k omezení distribuce vody na Libochovicku. Po opravě a uvedení transformátoru do provozu však po několika dnech zaútočil zloděj znovu. Následkem krádeže 155 litrů transformátorového oleje došlo opakovaně ke zkratu a omezení distribuce vody pro tento región. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 46 000 Kč. Pachatel čelí podezření z trestných činů krádeže, ohrožení provozu veřejně prospěšného zařízení a poškození věci.
Na začátku tohoto pracovního týdne pak došlo k podobné události u závlahové stanice v Sulejovicích. Zloděj překonal přes dva metry vysoký plot a poškodil transformátor. Tentokrát neprahnul po oleji, ale po elektrokabelech, které se pokusil odcizit. To se mu však nepodařilo. Nevydařená krádež však způsobila na transformátoru škodu 90 000 Kč.
Tyto případy trestné činnosti však nejsou první. V uplynulých měsících litoměřická policie jich zaznamenala již několik.
 

 

Zloděj vykradl dům
 

Drzost některých zlodějů nemá meze. Dokladem toho je případ, který se stal na Litoměřicku na začátku pracovního týdne v dopoledních hodinách. Do rodinného domu v Libochovanech se v pondělí vloupal zloděj. Za bílého dne vnikl do objektu a kradl. V domě vzal peníze, šperky a mobilní telefon. Krádeží vloupáním způsobil majiteli škodu téměř 53 000 Kč. Policie po pachateli podezřelém z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody pátrá.
 

 

por. Ing. Alena Romová
1.září 2010
tel. 974 436 207
 

vytisknout  e-mailem