Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Trestné činy za volanty aut

ZNOJMESKO: Dva řidiči skončili v policejní cele. 

     Včera jsme přistihli přímo při činu dva šoféry, kteří závažným způsobem nerespektovali zákon.

     Ve čtyři hodiny odpoledne došlo na Vídeňské ulici ve Znojmě ke střetu dvou osobních vozidel z důvodu nedodržení bezpečnostní vzdálenosti v řadě jedoucích aut. Při šetření této kolize vyšlo najevo, že řidič vozu SsangYong Musso se před usednutím za volant značně posilnil alkoholem. Devětatřicetiletý cizinec s trvalým bydlištěm v sousedním Rakousku měl v krvi 2,77 promile alkoholu. Ze spodní části města pak putoval do policejní cely.   

     Po desáté hodině večerní jsme v rámci silniční kontroly zastavili v ulici 28. října ve Znojmě osobní vozidlo Chrysler. Auto řídila šestadvacetiletá žena ze Znojemska. Její chování na první pohled jevilo známky opilosti. Výsledek dechové zkoušky na zjištění požití alkoholu před jízdou byl 1,86 promile. Doklad, který ji opravňuje k řízení motorových vozidel jsme jí na místě odebrali. Nezodpovědná řidička skončila také v policejní cele.

     Oba šoféry nyní čeká trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ženě hrozí až rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Muži, jenž je navíc podezřelý ze zavinění dopravní nehody, hrozí pobyt za mřížemi na šest měsíců až tři léta. 

5. listopadu 2010 zpracovala:
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem