Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trestu neunikne

TEPLICKO - Ukradl kabelku, peníze v ní ale nenašel; Recidivisté ukradli olej ... 

 

Trestu neunikne

     Duchcovští policisté dopadli zloděje, který minulý týden ukradl kabelku. Třiadvacetiletý recidivista využil otevřeného okna v přízemí provozovny, nahnul se dovnitř a odcizil odloženou tašku, ve které měla poškozená peněženku s osobními doklady a platební kartou. Peníze v kabelce žádné nebyly, což lapkovi podle jeho výpovědi zkazilo náladu. Tu mu nespravilo ani sdělení podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu hrozí až tříleté vězení.

 

Recidivisté ukradli olej

     Až tři roky ve vězení by mohli strávit dva recidivisté ve věku 23 a 27 let. Začátkem června v prostoru prodejny benzínové čerpací odcizili z prodejního regálu motorový olej, zatímco starší spolupachatel stínil svým tělem obsluze ve výhledu, druhý lapka si lahev v hodnotě tisíc korun schoval pod mikinu a z místa odešli. Vzhledem k jejich pestré minulosti bylo jednání spolupachatelů kvalifikováno jako přečin krádeže.

    

Drahý kečup

     O téměř šest tisíc korun přišla žena, která byla o víkendu na nákupu v teplickém supermarketu. V nákupním vozíku nechala svou tašku, ve které měla peněženku s doklady a penězi a šla si do regálu pro kečup. Během chvilinky, kdy nechala své věci bez dozoru, jí neznámý pachatel tašku odcizil.

     Opakovaně vyzýváme všechny návštěvníky supermarketů, aby nenechávali své věci ani na chvilku bez dozoru. Zlodějům stačí pouhých několik vteřin, aby člověka okradli o jeho majetek. Doporučujeme, aby především ženy nosily peníze, doklady i klíče v uzavíratelné tašce či kabelce. Nikdy nenechávejte v nákupních košících odložené kabelky, či tašky s doklady či penězi, nebo odložené oděvní doplňky, v jejichž kapsách zůstane vaše peněženka.

     Zvýšené pozornosti dbejte nejen při nákupech, ale i při ukládání zboží do svých vozidel. Auta vždy pečlivě zabezpečte, a to i v případě, že se vzdálíte jen na pár metrů. V automobilu nikdy nenechávejte cenné věci, a to ani v případě, že vozidlo uzamknete. 

 

Vykradený dům

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl rodinný dům v Proboštově. V neděli odpoledne vnikl do domu, ze kterého si odnesl dva notebooky a fotoaparát, celková škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli až dva roky vězení.

 

Další újezdy od nehod

     Policie nadále zaznamenává zvýšený počet případů, kdy pachatelé dopravních nehod ujíždějí, aniž by splnili povinnosti uložené platnou legislativou. Přivítáme jakákoliv svědectví veřejnosti k níže uvedeným nehodám, jejichž viníci nerespektují zákonem daná pravidla.

 

     K dopravní nehodě, jejíhož viníka se ani přes dosavadní vyšetřování zatím nepodařilo vypátrat, došlo 30. září v 11:45 hod. v Teplicích, ul. Alejní. Nezjištěný řidič osobního vozidla zřejmě značky Ford blíže neurčeného typu při otáčení poškodil levý bok trolejbusu (linka č. 5 evidenční číslo 220) a z místa ujel směrem k ulici Dubská. Žádáme případné svědky a pasažéry zmíněné linky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k vozidlu pachatele nehody, nebo jeho totožnosti, aby kontaktovali policii.

 

     K další nehodě došlo 13. listopadu 2015 v době od 14:10 do 16:00 hod. na parkovišti za Magistrátem města Teplice v blízkosti ulice U divadla tak, že dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla měl poškodit zaparkované vozidlo Škoda Octavia bílé barvy a z místa ujel, aniž by učinil patřičná opatření, jež mu jsou ze zákona uložena.

 

     Z místa dopravní nehody ujel i neznámý řidič, který dne 16. listopadu 2015 v době od 18:10 do 18:40 hodin v Teplicích, ul. Javorová před restaurací U Švagra poškodil levé přední a zadní dveře zaparkovaného vozidla Opel a z místa ujel, aniž by splnil zákonné povinnosti. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

Teplice, 18. 11. 2015, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem