Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Třeťáci navštívili policisty

TRUTNOVSKO - Setkání proběhlo na policejní půdě. 

V pátek 2. října dopoledne  navštívili  polici v „kasárnách“ dvě třídy třeťáků ze Základní školy Mládežnická v Trutnově. Policistka tisku a prevence zahájila přednášku před budovou Obvodního oddělení v Trutnově v 9 hodin. Poté následovala prohlídka policejních cel, výslechových kanceláří,  návštěvníci zavítali  i k dozorčí službě a mohli si prohlédnout vybavenost policejního oddělení. Děti měly možnost seznámit se zblízka  s policejní prací a vidět,  jak to u  police "chodí".
Po prohlídce vnitřních prostor se všichni přesunuli ven, kde následovala prohlídka služebního vozidla. Děti si potěžkaly balistické vesty, prohlédly si přístroj k provádění dechových zkoušek a mnoho z nich bylo policisty na ukázku spoutáno, aby si vyzkoušely, jaké jsou to pocity, když je někdo omezí na svobodě. 
Třetí část naší besedy se konala u kriminalistického technika, který dětem ukázal svůj „hrad“. Názorně jim předvedl postup, jak probíhá práce s pachatelem - nejprve děti vyfotil, poté jim sejmul otisky prstů a řekl pár slov o své práci.
Děti se během setkání zajímaly o věci spojené s policejní prací, kdy je samozřejmě nejvíce zajímaly služební zbraně a policejní vybavení. Mnoho z nich závěrem uvedlo, že by se chtěly stát policisty, což nás velmi potěšilo.
nprap. Šárka Pižlová DiS.
6. 10. 2015, 9:00
 
 

 

vytisknout  e-mailem