Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trhal okapy a parapety ze základní školy

NÁCHODSKO - Chtěl si tak "vydělat" peníze 

policie-znak na košili
Měděné okapy a parapety na jedné základní škole na Hronovsku
si vyhlédl jako objekt svého nočního výdělku 20letý místní mladík. Aby snad nemusel vydělané peníze nahlásit pracovnímu úřadu, vydal se ke škole až okolo půlnoci. Další skutečnost, že barevné kovy ve skutečnosti patří někomu jinému a nejsou vůbec určené k odevzdání do sběru, už neřešil vůbec.
 
Nezaměstnaný mládenec ve čtvrtek 16. února 2012 dojel autem ke škole a začal svižně strhávat okapy a parapety. Přitom je hned sešlapával do úhledných obdélníků, aby se mu vešly do přichystané látkové tašky. Zcela zabraný do své činnosti však přehlédl příjezd policejní hlídky, která na místo dorazila přivolána svědky z okolních domů. Ti vyburcováni hlukem nelenili a hned zavolali na 158, že u školy se děje něco divného.
 
Mladíka i s napůl naplněnými taškami zohýbaného a znehodnoceného oplechování v hodnotě 2.000 korun zadrželi a převezli na policejní oddělení. Tam s ním sepsali záznam o spáchání přestupku proti majetku, není však vyloučeno, že mladík má na svém kontě ještě jiné noční výpravy. V případě zjištění dalších skutků pak bude vše překvalifikováno na trestný čin.
 
por. Mgr. Eva Prachařová,
21.2.2012, ve 13:30 hodin

 

vytisknout  e-mailem