Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trhání zrcátek ze zaparkovaných aut je bavilo

NÁCHODSKO – Při nočním dobrodružství poničili desítku vozidel  

ulomene zrcatkoUlomené zrcátko/ Foto Policie ČR Náchodsko
Dvojice kamarádů v poněkud podroušeném stavu dostala nápad, jak se cestou nočním městem pobaví na úkor majitelů zaparkovaných vozů.
 
Dva mladíci ve věku 19 a 20 let v neděli 6. ledna 2012 časně zrána poškodili deset automobilů zaparkovaných podél Malého náměstí a na parkovišti městského úřadu v Broumově. Okolo druhé hodiny náhle prý jednoho z nich napadlo, že by mohl ukopnout u jednoho z aut zrcátko. Tak to udělal, pak ve svém řádění za přihlížení a pomoci druhého pokračoval.
 
Ničení zrcátek a kopání do dveří aut se jim zalíbilo natolik, že než si někdo povšiml jejich počínání a zavolal policii, stihli pokopat a poškodit rovnou desítku aut. Do jednoho z nich, které nemělo zamčené páté dveře, se neopomněli také podívat. Polovinu věcí, kterými byly pracovní pomůcky jako kbelíky, kanystr a další přitom z auta vyházeli bez okolků na zem. Na památku, jako suvenýr nebo spíše artikl k prodeji z vozu vzali autorádio.
 
Mladíky při kontrole zadržela policejní hlídka i s autorádiem. Přistižený ani nezapíral a přiznal, že ho před chvílí odcizil z vozidla. Vzniklou škodu jim policisté na základě vyjádření majitelů poničených vozů prozatím spočítali na osm a půl tisíce korun.
 
Otázkou zůstává, jestli bude mladíky stejně tak jako ničení bavit i uhrazení škod poškozeným vlastníkům vozidel. Navíc nad nimi visí i hrozba trestu za přečin krádeže a poškození cizí věci, a to až dvouleté vězení nebo peněžitý trest.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
7. ledna 2012 ve 12:15

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem