Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tři autobusy navštívil „lapka“ z Liberce

LIBEREC – Kriminalisté z Liberce díky výborné osobní a místní znalosti dopadli pachatele. Dopomohl jim v tom městský kamerový systém. 

V úterý 21.dubna se na libereckém autobusovém nádraží vloupal do tří odstavených prostředků hromadné přepravy osob 23letý muž z Liberce.

Využil pozdních nočních hodin, tmy a naskytnuté příležitosti k tomu, aby si obhlédl uprostřed parkoviště odstavené autobusy. Stroje připravené na ranní špičku, jež jejich řidiči dávno opustili, a v okolí samotného autobusového nádraží, nebylo ani živáčka. A tak se 23letý muž rozhodl finančně si přilepšit, neboť se zřejmě domníval, že uvnitř by mohly být nějaké peníze z jízdenek a osobní věci řidičů.

Přes vstupní dveře vnikl do tří odstavených souprav. Prohledal místa řidičů, ale i odkládací prostory a úložné boxy. Ke své smůle však netušil, že jej celou dobu sledují neúnavné kamery městského bezpečnostního systému.

Poté, co na ranní směnu nastoupili řidiči autobusů, při obhlídkách a přípravě svých strojů na nadcházející dopravní špičku zjistili, že se do jejich strojů někdo přes noc vloupal. Okamžitě zalarmovali policisty, kteří na místo přijeli věc prošetřit.

V průběhu vyšetřování se policistům podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém byla zachycena osoba pachatele. Díky místní a osobní znalosti policisté ve „zloději“ poznali 23letého mladého muže z Liberce. Ten konfrontován s důkazy svou vinnu doznal.
Škoda, kterou na odcizených věcech způsobil, přesáhla částku dva a půl tisíce korun.

Policisté mladému muži sdělili obvinění pro trestný čin krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

4.5. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem