Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tři cizinci jsou obviněni ze spáchání zločinu znásilnění

JIHLAVA: Při výslechu trestnou činnost doznali. 

Kriminalistům Územního odboru Jihlava se podařilo objasnit závažný mravnostní delikt, ke kterému došlo v druhé polovině minulého týdne v Jihlavě.
 
Ve čtvrtek 21. dubna přijali policisté v dopoledních hodinách oznámení od mladé ženy, která uvedla, že ji v noci znásilnili tři neznámí muži. Kriminalisté začali po pachatelích okamžitě pátrat. Získali jejich popis a na jeho základě se kriminalistům následně podařilo zjistit i totožnost všech tří pachatelů.
V úterý 26. dubna zadrželi kriminalisté v Jihlavě tři muže cizí státní příslušnosti ve věku od 25 do 27 let. Zadržené muže umístili do policejní cely.
„Jednalo se o muže, kteří nehovoří česky, proto probíhal výslech za účasti tlumočníka. Při výslechu zadržení muži trestnou činnost doznali“, řekl vedoucí oddělení obecné kriminality npor. Ing. Bc. Radomír Němec.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání všech tří mužů. Byli obviněni ze spáchání zločinu znásilnění spáchaného ve formě spolupachatelství.
 
Cizinci se s poškozenou mladou ženou seznámili v noci ze středy na čtvrtek v zábavním podniku v Jihlavě. V časných ranních hodinách ženu odvedli do venkovních prostor. Zde ji přes její verbální i fyzický odpor muži povalili na zem a za využití silové převahy ženu drželi tak, aby se nemohla bránit. Vysvlékli jí spodní část oblečení a přes aktivní odpor poškozené na ní všichni tři postupně vykonali soulož.
 
Za zločin znásilnění hrozí pachateli trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
28. dubna 2011

 

vytisknout  e-mailem