Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tři cizinci kradli kola

TRUTNOVSKO – Soud je vyhostil. 

V těchto dnech policisté ve Špindlerově Mlýně zadrželi hned tři cizince ve věku od šestadvaceti do osmatřiceti let, kteří se dopustili majetkové trestné činnosti. Policejní komisař jim sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádež.

Na linku 158 se již v pátek 25. května po 16. hodině obrátila poškozená. Ta oznámila, že ji nějaký muž právě odcizil z otevřené garáže u rodinného domu v Černém Dole jízdní kolo z elektropohonem. Naštěstí si toho hned všimli i další svědci a za zlodějem okamžitě vyběhli. Ten kolo při útěku odhodil na zem a pospíchal za svými komplici do přistaveného vozidla. Z místa pak odjeli společně pryč. Policistům však neunikli a na základě získaného popisu je po chvíli zadrželi ve Špindlerově Mlýně. Úspěšné akci samozřejmě přispěla pohotovost zásahu a také včasné oznámení na tísňovou linku. Zadržení cizinci se následně doznali, že měli v úmyslu, kolo Apache v hodnotě za bez mála 30 tisíc korun, z garáže odcizit. Dále vyšlo najevo, že muži nemají na svědomí pouze tento jeden případ. O pár hodin dříve si totiž jeden z nich v půjčovně jízdních kol v Harrachově půjčil jízdní kolo značky KTM včetně cyklistické helmy v celkové hodnotě 16 tisíc korun. Neměl však zájem o projížďku v přírodě ani kolo vrátit. Hned za rohem jej naložil do připraveného vozidla, kde již na něho čekali další dva muži. Toto kolo u nich policisté po zadržení zajistili a vrátili zpět majiteli.

Ačkoli muži nakonec nezpůsobili žádnou škodu, na závažnosti jejich počínaní to nic nemění. Za své protiprávní jednání stanuli v pondělí 28. května u Okresního soudu v Trutnově. Soudce je uznal vinnými ze spáchání přečinu krádež a odsoudil k trestu vyhoštění. Na území ČR se tak cizinci nemohou vrátit po dobu dvou až pěti let.

prap. Lukáš Vincenc
30. května 2018, 11:50

vytisknout  e-mailem