Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři cizinci usedli za volant pod vlivem alkoholu

KLADENSKO - Nadýchali přes dvě promile, jeden z nich naboural, další neměl řidičské oprávnění. 

 
Všechny řidiče kontrolovali policisté v pondělí, 15. září 2014, ve večerních hodinách.
 
K prvnímu případu byla policejní hlídka vysána operačním důstojníkem po půl desáté. Na linku 158 bylo nahlášeno, že v Kladně na kruhovém objezdu na křižovatce ulic Ke Stadionu, Fr. Kloze a Amálská došlo k dopravní nehodě. Osmatřicetiletý řidič osobního automobilu Citroen Berlingo jedoucí po ulici Ke Stadionu směrem k ulici ČSA narazil do středu kruhového objezdu. Po nehodě opustil vozidlo a snažil se z místa nehody odejít. V tom mu zabránili přivolaní policisté, kteří u šoféra provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Muž nadýchal 2,41 promile. Následně byl převezen do kladenské nemocnice k odběru biologického materiálu a poté putoval do policejní cely.
 
Druhého opilce za volantem řešili policisté po třiadvacáté hodině v Unhošťské ulici v Kladně Kročehlavech. Třicetiletý muž usedl za volant automobilu FIAT Seicento i přesto, že provedená dechová zkouška ukázala, že před jízdou požil alkoholické nápoje. Displej přístroje ukázal hodnotu 2,9 promile. Navíc bylo zjištěno, že při předchozí jízdě nacouval do zaparkovaného automobilu, kterému poškodil blatník. I tento hříšník putoval nejprve do kladenské nemocnice, kde mu byla odebrána krev na provedení testu a následně byl eskortován po cely předběžného zadržení.
 
Poslední skutek řešili policisté po půl dvanácté ve Vrchlického ulici v Kladně. Nejprve kontrolovala řidiče hlídka městské policie. Když začal být šofér agresivní, přivolali strážníci policisty. Ti na místě provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. V tomto případě byla naměřena hodnota 2,56 promile. Následnou lustrací bylo navíc zjištěno, že čtyřiašedesátiletý muž nevlastní řidičské oprávnění pro žádný motorový dopravní prostředek. I tento výtečník putoval nejprve do zdravotnického zařízení, kde mu byl odebrán biologický materiál a poté následoval ostatní hříšníky do policejní cely.
 
Všichni výše zmiňovaní jsou nyní podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muži, který spáchal dopravní nehodu, hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, dva zbývající mohou jít za mříže až na jeden rok.
 
nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
17. září 2014

vytisknout  e-mailem