Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tři cyklisté bourali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za necelé tři hodiny došlo ke třem nehodám cyklistů se zraněním.  

 

Ve čtvrtek 7. června odpoledne v rozmezí necelých tří hodin vyjížděli dopravní policisté ke třem nehodám, které způsobili cyklisté, kteří ve všech třech případech utrpěli zranění.

K vážné nehodě s těžkým zraněním došlo před půl osmou v Hluku. Po cyklostezce v ulici Hlavní jel jednapadesátiletý místní muž, který vyjel z cyklostezky na silnici a nedal přednost citroenu jedoucímu ve směru na Uherský Ostroh. Muž začal na kole přejíždět přes silnici šikmo a vjel do dráhy citroenu. Došlo ke střetu, při němž cyklista přepadl přes kapotu a spadl na vozovku. Při střetu utrpěl vážná zranění, s nimiž byl letecky transportován do nemocnice v Brně. Dechová zkouška u řidičky byla negativní. U cyklisty, který je podezřelý ze zavinění nehody, dechová zkouška nebyla možná kvůli stavu jeho zranění, a proto byl nařízen odběr krve.

O dvě hodiny dříve došlo k další srážce kola a osobního auta. V Uherském Hradišti u čerpací stanice Benzina jela po cyklostezce ve směru k Hradišti třináctiletá dívka. Ta sjela ze stezky na příjezdovou silnici k benzince, ale nedala přednost z levé strany přijíždějící terénní toyotě. Při střetu utrpěla cyklistka z Uherského Hradiště lehké zranění, s nímž byla převezena do nemocnice.

Jen o dvacet minut předtím došlo k havárii cyklisty na stezce pro cyklisty mezi Huštěnovicemi a Babicemi. Pětapadesátiletý muž nerespektoval značku „Cyklisto sesedni z kola“ a snažil se přejet přírodní val. Při sjezdu spadl a způsobil si tak lehké zranění. Dechová zkouška u zraněného muže z Otrokovic byla negativní.


 

8. červen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem