Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Tři dopraní nehody, dvě lehká zranění

Jesenicko - Řidiči měli štěstí v neštěstí 

 V neděli 2. Září se na Jesenicku odehrály tři dopravní nehody, při kterých řidiči utrpěli dvě lehká zranění. První se odehrála v Žulové. Když čtyřiapadesátiletý motorkář projel centrem a vyjížděl do kopce, nepřizpůsobil svoji rychlost stavu a povrchu komunikace. Na horizontu v pravotočivé zatáčce dostal na mokré silnici smyk, sesunul se do protisměru a čelně narazil do právě projíždějícího vozidla zn. VW Passat. Naštěstí motorkář neutrpěl žádné zranění. Dechová zkouška byla negativní. Na vozidlech byla způsobena škoda ve výši 60.000 Kč.

Mokrá vozovka potrápila i 23letého mladíka ve voze zn. Škoda Octavia. Ten okolo půl druhé vyjížděl z Lipové-lázní na Ramzovou. Zřejmě vlivem vysoké rychlosti dostal na mokré vozovce smyk. Vozidlo se stalo neovladatelné, přejelo do protisměru a vyjelo mimo silnici, kde se převrátilo na střechu. Při dopravní nehodě utrpěl mladý řidič lehké zranění. Škoda je odhadována na 130.000 Kč.

Velmi podobná nehoda se odehrála o něco později i u obce Vápenná. Dvacetiletý mladík sjížděl z Pomezí do Vápenné. I on dostal na mokré vozovce smyk, který nezvládl. Po výjezdu ze silnice narazil bočně do hliněného valu, který ho vymrštil do vzduchu, a v rotaci dopadl na levý bok. I tento mladý řidič utrpěl lehké zranění a škoda se vyšplhala na 50.000 Kč.


 

por. Ing. Tereza Neubauerová

4. září 2012

Odkazy do noveho okna

DN - Lipová-lázně

DN - Lipová-lázně 

Detailní náhled

DN - Pomezí

DN - Pomezí 

Detailní náhled

DN - Žulová

DN - Žulová 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem