Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tři dopravní nehody s cyklistou

Svůj podíl měl i alkohol 

Za uplynulý víkend a vyjížděli dopravní policisté ke třem nehodám s účastí cyklistů. První se stala již v pátek 22. července 2011 , kdy v brzkých ranních hodinách překvapila 42letá cyklistka na kruhovém objezdu v Domažlicích 20letého řidiče vozidla zn. Fiat Brava, který ji při vjíždění na kruhový objezd nedal přednost. Šetřením dopravních policistů bylo zjištěno, že žena neměla na jízdním kole za snížené viditelnosti rozsvícené předepsané osvětlení.  Byla převezena na lékařské ošetření do nemocnice v Domažlicích. Naštěstí vyvázla jen s lehkým zraněním. Celková škoda na jízdním kole a osobním vozidle činí 4 000 korun.
Druhá dopravní nehoda se stala rovněž v pátek, ale v poledne v Domažlicích na křižovatce silnic ulice Husova a Havlíčkova.  Dosud nezjištěný řidič s nezjištěním osobním vozidlem předjížděl jízdní kolo před křižovatkou v Husově ulici a bezpečně se nezařadil před předjížděné jízdní kolo a zadní částí vozidla do něho narazil. 50letý cyklista spadl na vozovku, ale řidič vozidla nezastavil a pokračoval dále ve své jízdě. I tento cyklista naštěstí vyvázl jen s lehkým zraněním, které si nechal sám ošetřit ve zdravotnickém zařízení.
Třetí nehoda se stala 56letému cyklistovi 24. července 2011 ve večerních hodinách mezi obcemi Mnichov a Poběžovice. Jak ukázalo odborné měření dechovou zkouškou, tento cyklista byl posilněn alkoholem a bylo mu naměřeno po prvé 1,34 promile a po druhé 1,64 promile alkoholu v dechu. Nezvládl jízdu na svém kole, vjel na pravou krajnici a poté vyjel mimo vozovku, kde havaroval. Též utrpěl pouze lehké zranění.
25. 7. 2011
Zdeňka Vogeltanzová 

vytisknout  e-mailem