Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tři krádeže motorové nafty objasněny

HORAŽĎOVICKO - Muž opakovaně kradl ve stejném areálu zemědělské společnosti. Odčerpal celkem 260 litrů nafty. 

     Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu krádež 20letý muž z obce u Strakonic. Policisté na obvodním oddělení v Horažďovicích přijali v uplynulých třech měsících tři oznámení o krádeži motorové nafty v areálu zemědělské společnosti v obci u Horažďovic a byl zjištěn pachatel.
     Muž v průběhu měsíce dubna a května ve dvou případech opakovaně vnikl do areálu společnosti a z nezajištěných palivových nádrží zaparkovaných traktorů a nákladního automobilu, kdy použil hadici a do připravených nádob vyčerpal celkem 200 litrů motorové nafty. Odcizenou motorovou naftu použil pro vlastní potřebu i část prodal a získané finanční prostředky použil pro vlastní potřebu.
Dále koncem měsíce června opět vnikl do uzavřeného areálu, kde v budově z neuzamčené palivové nádrže traktoru ukradl 60 litrů motorové nafty.
     Případy byly šetřeny pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku a na základě zjištěných skutečností byly překvalifkovány na trestný čin krádež. Pachatel způsobil škodu ve výši 8 308 Kč.
 
 

 

nprap. Ladmanová Dana

8. 7. 2015

vytisknout  e-mailem