Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tři králové ve znamení krádeží

RYCHNOVSKO - Terčem auto, kotelna i kabelka 

Na Tři králé policisté na Rychnovsku přijímali oznámení o víkendových krádežích. Před zloději nezůstala v bezpečí auta, firmy ani cenné předměty. 

Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí šetří případ vloupání do nákladního vozidla zn. Iveco. Doposud neznámý pachatel v noci z neděle na pondělí ve Vamberku poškodil okno u spolujezdce a poté si otevřel kabinu. Tu prohledal a odcizil z ní navigaci, doklady a další předměty, které našel. Majiteli způsobi škodu téměř 6.000 korun.

Vloupání do areálu jedné firmy šetřili kolegové z Týniště nad Orlicí. Do haly jedné výrobny v jejich teritoriu se zloděj vloupal během víkendu a ukradl z ní elektrickou svářečku, měnič, kabel a transformátory. Majitel škodu vyčíslil na více než 68.000 korun.
Na stejném obvodním oddělení policisté šetřili i oznámení o krádeži mobilního telefonu. Mladík, který případ oznámil, si telefon zapomněl na lavičce v městském parku. Když si situaci uvědomil, vrátil se zpátky na místo, ale zánovní mobil zn. Samsung Galaxy za téměř 9.000 korun už na místě nebyl. Muži zákona oznámení šetří jako podezření z přečinu zatajení věci.

Krádež mobilního telefonu šetří i policisté Obvodního oddělení Dobruška. Mladé slečně zmizel spolu s kabelkou o víkendu na jedné diskotéce. V kabelce měla poškozená kromě osobních dokladů i platební kartu. Doposud neznámému pachateli za přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
7. ledna 2014

 

vytisknout  e-mailem