Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tři loupeže – všechny objasněny

Český Krumlov – Konec roku byl na Českokrumlovsku, co do loupeží, opravdu plodný. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Dne 21. prosince 2011 dva muži přepadli a oloupili manželský pár. K loupeži došlo v uvedenou dobu v penzionu v obci Loučovice. Muži, kteří byli v penzionu ubytovaní, ve večerních hodinách vešli do bytu majitelů penzionu, nastříkali jim do obličeje plyn s pepřovým sprejem a muže, který se jim snažil bránit, udeřili páčidlem do hlavy. Oběma poškozeným poté svázali ruce a nohy, prohledali dům a odcizili notebook, finanční hotovost, dva mobilní telefony a ženě strhli z rukou tři prsteny a náramek a z krku řetízek. Poté z domu utekli. Způsobená škoda byla vyčíslena na 35 000 Kč. Zraněný muž musel být odvezen do nemocnice. Díky výborné práci českokrumlovských kriminalistů byli oba pachatelé vypátráni a dne 5. ledna 2012 zadrženi. Oba si pak 6. ledna 2012 osobně převzali usnesení o zahájení trestního stíhání, kterým byli obviněni z loupeže a porušování domovní svobody.
 
Českokrumlovští kriminalisté také vyšetřují případ loupežného přepadení na benzinové čerpací stanici v Dolním Dvořišti. To se odehrálo 29. prosince 2011, krátce po 19. hodině. Do prostoru obchodu vstoupil 30letý muž, který pod pohrůžkou bodné zbraně vyžádal na obsluze vydání veškeré finanční hotovosti. Obsluha mu vydala různé bankovky v množství několika tisíc korun a muž prodejnu rychle opustil. Hned druhý den se v něm ale pravděpodobně tak zvaně hnulo svědomí a sám se dostavil na obvodní oddělení Policie ČR v Českých Budějovicích, kde policistům doznal důvody svého protiprávního jednání. Okamžitě byl dle trestního řádu zadržen a kriminalisté proti němu zahájili úkony trestního řízení pro zločin loupeže.
 
Třetí loupež se odehrála na Silvestra, kolem čtvrt na pět ráno ve Větřní. Dva mladíci přistoupili zezadu k poškozené starší ženě, mladší z pachatelů jí vytrhl kabelku, přičemž ženu povalili na zem a utekli pryč. V kabelce měla žena doklady, peněženku s finanční hotovostí ve výši asi 360 Kč a další osobní věci bez hodnoty. Mladíci, k jejichž osobám nebudeme vzhledem k věku jednoho z nich sdělovat žádné další podrobnosti, poškozené způsobili škodu v celkové výši asi 1 000 Kč a v důsledku pádu na zem drobné oděrky. Také na tomto případě zapracovali policisté a kriminalisté výborně a již dne 3. ledna 2012 bylo vypracováno usnesení o zahájení trestního stíhání pro loupež.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
9. ledna 2012

vytisknout  e-mailem