Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tři mladí pachatelé jsou ve vazbě

Havířov - havířovská kriminálka objasnila loupežná přepadení..... 

 
Havířov-Šumbark, T.G.Masaryka, 19. ledna
  
V sobotu 19. ledna před 03:00 hodinou dva 21letí mladíci přepadli 61letého muže. Jeden z pachatelů muže překvapil zezadu. Oběma rukama ho chytil kolem hrudníku, roztrhl zip u bundy a přetáhl přes ramena. Poté, co pána takto znehybnil, uděřil ho pěstí do obličeje a zthnul na zem. Ještě ho chvíli vláčel po zemi.
Zapojil se i druhý mladík, který pánovi z náprsní kapsy vytáhl peněženku, mobilní telefon a dioptrické brýle v hodnotě bezmála 5 000 Kč. Celková škoda byla poškozeným vyčíslena na 18 200 Kč. Napadením starší muž utrpěl oděrky a hematomy na obličeji a pravé ruce.
Policejní komisař zahájil proti pachatelům z Havířova trestní stíhání pro spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Státní zástupce na náš podnět podal návrh na vazební stíhání a soud návrhu vyhověl, oba pachatelé jsou stíhání vazebně.
Havířov, Dlouhá třída, 4. ledna
Domů přišel špinavý, krvavě zraněný v obličeji a v šoku. Matce vyprávěl, že při návratu domů ho přepadla skupina mladíků. 
Šestnáctiletý mladík se vracel domů kolem třiadvacáté hodiny, procházel areálem Permon. Tady jej napadla skupina mladíků vedena 20letým chlapcem. Pachatel svou oběť nejdřív zastavil a řekl mu, ať mu dá peníze. Po odmítnutí 16letý chlapec dostal ránu do obličeje a upadl na zem kde dostal ještě pár kopanců. Skupinu agresorů vyrušili lidé, kteří na ně začali křičet. Napadený mladík musel být ošetřen v místní nemocnici.
Policejní komisařka proti 20letému mladíkovi zahájila trestní stíhání a viní ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Mladík i přes svoje mládí, byl už v minulosti několikrát trestán... pro majetkovou, ale i pro násilnou kriminalitu.
Soudce vyhověl návrhu na vazební stíhání a mladý pachatel bude stíhání vazebně. 
Vyšetřování nekončí, komisařka bude na případu dále pracovat. Musí vyhodnotit jak se na přepadení podíleli další mladíci.
por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem