Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři muži kradli okapy

Jeden z nich skončil ve vazbě  

     Tři muže ve věku 20, 23 a 24 let zadrželi 18. února ve Voticích policisté z místního obvodního oddělení. Zadržení jsou podezřelí z nejméně patnácti krádeží měděných okapů, různého nářadí, hromosvodu, motorové nafty a dalších věcí. 


     Od konce listopadu do poloviny února podezřelí odcizili okapové svody ze hřbitova ve Voticích a v Miličíně. Dále měděné oplechování skříněk na hřbitovech v Sedlci a v Prčici. Ve Voticích odcizili ještě další okapové svody, a to z budovy votického městského úřadu, základní školy, školní jídelny a dvou rodinných domků. Měděné svody v délce šesti metů odcizili také z budovy Ratměřického zámku. 

zajištěné věcizajištěné věci


     Při prošetřování případu policisté zjistili, že muži jsou podezřelí z další trestné činnosti. V několika rekreačních chatách odcizili štípačku na dřevo, prodlužovací kabely, dvě motorové pily a příklepovou vrtačku, autobaterie a další věci. Ze dvou firem ve Voticích pak odvezli nejméně čtyřicet metrů topenářských trubek a z nakladače odčerpali do předem připravených do kanystrů 380 litrů motorové nafty. 


     Na místa činu muži přijeli s vozidlem Ford Escort. Jeden z nich čekal v autě a hlídal, ostatní se pak dopouštěli krádeží. Měděné věci sešlapali a odvezli do sběrných surovin na Příbramsku. Poškozeným způsobili škodu ve výši téměř jedno sto čtyřicet pět tisíc korun. 


     Policejní komisař muže obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody spáchaných ve spolupachatelství. Na třiadvacetiletého obviněného pak podal návrh na vzetí do vazby. Soud jeho žádosti vyhověl a obviněného policisté převezli 20. února v odpoledních hodinách do pražské vazební věznice.
 

vytisknout  e-mailem