Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Tři nárazy do stromů

ZNOJEMSKO: Jeden skončil smrtelným zraněním. 

     Za tři uplynulé dny došlo na silnicích Znojemska ke třem dopravním nehodám, při kterých osobní vozidla narazila do vzrostlých stromů. Ve všech také figurují mladí řidiči.
První se stala u obce Lesná v pátek před třetí hodinou odpolední, když čtyřiadvacetiletá řidička jela směrem na obec Horní Břečkov. Pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy při projíždění zatáčky a na štěrku dostala smyk. Auto se dvakrát přetočilo přes střechu, bokem narazilo do stromu a zůstalo stát zpět na kolech. Mladá žena z našeho regionu utrpěla lehké zranění. Alkohol před jízdou nepila. Způsobená škoda je asi osmdesát tisíc korun.  
Ke druhé došlo v sobotu po půl jedenácté dopoledne na silnici první třídy č. 53 mezi Znojmem a Lechovicemi. Třiadvacetiletá řidička z Brna začala předjíždět a pravděpodobně přehlédla, že je již předjížděna. Došlo tím k bočnímu střetu obou vozidel. Její vůz poté dostal smyk, vyjel do silničního příkopu, narazil do stromu a navíc se převrátil na střechu. Mladá žena utrpěla lehké zranění. Její dva spolujezdci vyvázli také s lehkým zraněním a jeden s těžkým. Dechová zkouška vyloučila u obou řidičů požití alkoholu. Způsobená škoda je zhruba sto tisíc korun.
Třetí náraz do vzrostlého stromu s tragickým koncem se odehrál v neděli v sedm hodin ráno u obce Litobratřice. Čtyřiadvacetiletý řidič ze Znojemska jel směrem na obec Drnholec. Z dosud nezjištěných příčin přejel na rovném úseku komunikace do protisměru a bokem auta narazil do stromu. Vůz se odrazil, dostal smyk, narazil čelně do dalšího stromu a nakonec skončil koly vzhůru přímo na vozovce. Mladík z auta vypadl a zůstal ležet v silničním příkopu. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Na vozidle vznikla hmotná škoda asi čtyřicet tisíc korun. Silnice byla zcela průjezdná až po poledni.     

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 30. června 2014

vytisknout  e-mailem