Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tři nehody cyklistů - nezletilci i senior.

KRÁLOVÉHRADECKO - Dítě bez přilby, nefunkční bzdy a nepozornost. 

ul.A.Bedrny
Dne 25. července 2014 v 16:00 došlo na parkovišti před obchodním domem v ul. A. Bedrny v Hradci Králové k nehodě za účasti nezletilého cyklisty. Třináctiletý chlapec, jedoucí na jízdním kole zn. Leader Fox, pravděpodobně nedal přednost v jízdě zprava jedoucímu vozidlu zn. Kia Carens, se kterým se střetl. Chlapec upadl na kapotu vozidla a poté na vozovku. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hmotná škoda činí 22 tisíc korun.
 
Zhruba cca hodinu poté (v 17:15) došlo k obdobné nehodě na křižovatce ulic Úprkova a Kmochova v Hradci Králové. Desetiletý cyklista, jedoucí po chodníku na dětském jízdním kole zn. Rock Machine, nedal zřejmě při vyjíždění z chodníku přednost v jízdě osobnímu motorovému vozidlu zn. Suzuki Kizashi. Při nehodě měl cyklista narazit řídítky do zadní části boku stojícího vozidla a upadnout na vozovku. Chlapec utrpěl zřejmě lehké zranění. Alkohol policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou. Při ohledání jízdního kola muži zákona zjistili, že toto nesplňuje technické podmínky, neboť má nefunkční přední brzdu a nejsou na něm umístěny pedály. Nezletilý cyklista navíc neměl za jízdy nasazenou ochrannou přilbu, a to i přes to, že mu to ukládá zákon! Hmotná škoda byla vyčíslena přes deset tisíc korun.
 
Dne 26. července 2014 okolo 18:20 havaroval na parkovišti v ulici Mrštíkova v Hradci Králové 64letý cyklista. Muž, jedoucí na jízdním kole ve směru od ulice Náhon, zřejmě zachytil při projíždění okolo zaparkovaných vozidel o jedno ze zrcátek (na vozidle zn. Škoda Fabia) a poškodil jej. Po střetu upadl na vozovku a lehce se zranil. Hmotná škoda činí 6 tisíc korun.

Přesnou příčinu všech nehod nyní vyšetřují policisté z Dopravního inspektorátu ÚO Hradec Králové.

Foto: Policie ČR
por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 28. 7. 2014 v 10:20
 
 
Odkazy do noveho okna

křižovatka ul.Kmochova

křižovatka ul.Kmochova 

Detailní náhled

nehoda ul.Kmochova

nehoda ul.Kmochova 

Detailní náhled

ul.A.Bedrny

ul.A.Bedrny 

Detailní náhled

ul.A.Bedrny

ul.A.Bedrny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem