Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tři opilí řidiči havarovali, zranili své spolujezdce

Podnapilí řidiči zavinili havárie, při kterých utrpělo zranění hned několik lidí. 

Zlínsko - Na alkohol doplatili tři řidiči, kteří havarovali a způsobili zranění svým spolujezdcům. V neděli ve tři hodiny ráno havarovalo osobní auto mezi Lipinou a Valašskými Klobouky. Řidič vjel příliš rychle do zatáčky, nezvládl ji a vyjel do příkopu. Při havárii se lehce zranili dva spolucestující, šestadvacetiletý mladík měl otřes mozku a jeho o osm let mladší kamarád si narazil záda. V autě cestovalo celkem pět lidí, všichni tvrdili, že neřídili a až na šestnáctiletou dívku byli všichni pod vlivem alkoholu. Policisté předpokládají, že za volantem byl jednadvacetiletý muž z Brumova-Bylnice, u kterého kromě pozitivní dechové zkoušky zaznamenali ještě další vážné pochybení - muž má až do konce září 2008 vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Vzhledem k tomu, že osádka vozu odmítala vypovídat, byl na místo přivolán také kriminalistický technik, který zajistil stopy. Po jejich vyhodnocení bude jisté, kdo z party mladých opilých lidí seděl za volantem. Nehodu i nadále vyšetřujeme.
Zranění utrpěla spolujedoucí z dalšího havarovaného vozu. Nehoda se stala v pátek kolem jedenácté hodiny v noci mezi obcemi Loučka a Újezd. Pětapadesátiletý řidič se dostatečně nevěnoval řízení a vyjel do příkopu, kde narazil do mostku. Po havárii odjel na nedaleké parkoviště u hasičské zbrojnice. Sedmačtyřicetiletá žena, která seděla na místě spolujezdce, utrpěla poranění hlavy a lékaři ji okamžitě odvezli do Baťovy krajské nemocnice k dalšímu vyšetření. Řidič měl pozitivní dechovou zkoušku a tvrdil, že pil jak před, tak i po havárii. Vzhledem k této skutečnosti mu lékaři odebrali krev dvakrát, aby se upřesnilo, kolik promile mohl mít řidič v době incidentu.
Pozitivní dechovou zkoušku měl také dvaatřicetiletý řidič z Uherského Hradiště, který havaroval v pátek před čtvrtou hodinou ráno mezi Spytihněví a Napajedly na Zlínsku. Řidič si ladil rádio a pozapomněl se věnovat řízení. Vyjel mimo vozovku, kde se vozidlo převrátilo na bok a pak na střechu. Muž způsobil škodu asi za čtyřicet tisíc korun a také on se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu na zjištění přesné hodnoty alkoholu v krvi. Na místě nehody museli zasahovat hasiči, kteří odstranili vozidlo z vozovky a zajistili vyteklé provozní kapaliny.

vytisknout  e-mailem