Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři osoby chodily krást do obchodů

PŘÍBRAMSKO - Příbramští kriminalisté začali tento týden trestně stíhat tři osoby,  

které kradly v obchodech. Nejvyšší trestní sazba, a to jeden rok až pět let odnětí svobody, hrozí 22letému muži, který má mít na svědomí sedm krádeží v příbramských obchodech, pět vykradených bytů, odcizení automobilu a platební karty. Policisté mu sdělili obvinění z přečinu krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí. V prodejnách kradl finanční hotovost, oblečení, jídlo nebo kosmetiku. Z bytů pak bral televizory, alkohol, počítače, v jednom případě téměř čtyři tisíce euro a bezkontaktní platební kartu, s tou stihl během tří hodin učinit 27 plateb. Kartu pak jejímu majiteli vrátil do peněženky. Jednalo se o jeho známého, u kterého nocoval.

V květnu odcizil v Příbrami osobní vozidlo značky Škoda Octavia v hodnotě dvou set tisíc korun. Odemkl si ho klíčky, které předtím vzal z věšáku v bytě, který pomáhal vyklízet. O pár dnů později ho v tomto automobilu zastavila při silniční kontrole v Milíně policejní hlídka, která při lustraci zjistila, že se jedná o kradený vůz a řidič má vysloven zákaz řízení do října roku 2015. Celková škoda, kterou způsobil, činí 600 tisíc korun.

Jiný zloděj (45 let) zašel v měsíci květnu do dvou obchodním domů v Příbrami a do jedné čerpací stanice. Odnášel si odtud bez placení např. opalovací krémy nebo sýry. Padesátiletá žena chodila krást pouze do jedné lékárny v Příbrami, během měsíce a půl celkem čtyřikrát. Zcizené zboží si buď uklízela do kabelky, kdy využívala chvilkové nepozornosti prodavaček, nebo ho balila do připravených reklamních letáků. Šlo o krémy, pleťové masky, make-upy, vše v hodnotě 10 tisíc korun.
 

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
5. červen 2015

vytisknout  e-mailem