Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři pachatelé byli obviněni

PŘÍBRAMSKO - Koncem prosince kriminalisté obvinili tři pachatele z různých trestných činů. 

Série vloupání do aut

Nejméně osm vykradený aut během deseti červencových dnů má mít na svědomí 49letý muž. Do vnitřních prostor vozidel vnikal po rozbití skleněné výplně zadních dveří. Odnesl si z nich věci v celkové hodnotě přesahující 170 tisíc korun. Šlo zejména o oblečení, obuv, kosmetiku, nářadí, ale odcizil i svatební šaty, platební kartu či notebook. Navíc na místa krádeží, především na Písecku či Příbramsku, jezdil autem, které řídil, ačkoliv má platný zákaz řízení. V prosinci jej kriminalisté obvinili ze čtyř trestných činů, a to z pokračujícího přečinu krádeže, poškození cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a z neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. Nyní mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.

 

Sexuálně se uspokojoval na veřejnosti

Dne 17. listopadu byl propuštěn z vězení 44letý muž a hned následující den se dopustil přečinu výtržnictví. V Dobříši na místě veřejně přístupném si stáhl kalhoty a v úmyslu dosáhnout sexuálního uspokojení začal masturbovat. Obdobné jednání spáchal i 12. prosince, ale tentokrát ho přistihli strážníci městské policie. Dechová zkouška u dotyčného byla pozitivní, přístroj vykázal hodnotu 0,9 promile alkoholu. Za výše uvedený trestný čin stanovuje trestní zákoník až tříletý trest odnětí svobody.

 

Odsouzený napadl pracovníky věznice

Příbramští policisté zahájili v prosinci trestní stíhání pětadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. V prostorách věznice Bytíz slovně napadl pracovníky vězeňské služby a vyhrožoval jim dokonce ublížením na zdraví či smrtí. Nakonec jednoho příslušníka udeřil pěstí do břicha. Násilník se choval velmi arogantně a již dříve měl problémy s dodržováním řádu věznice. Je možné, že bude odsouzen až na další čtyři roky pobytu za mřížemi.

 

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
6. leden 2015

 

 

vytisknout  e-mailem