Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři podezřelí řidiči z trestných činů v dopravě

KLADENSKO - Neukáznění řidiči nedodržovali předpisy silničního provozu. 

Policisté z územního odboru Kladno v rámci výkonu služby  v průběhu dne 5. prosince 2016 při kontrolní činnosti zjistili tři podezřelé řidiče z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

První z této trojice neukázněných řidičů byla dvaceti sedmiletá žena ze Slánska. Policejní hlídka v brzkých ranních hodinách kolem půl druhé zastavila v Kladně v ulici Čs. Armády ke kontrole osobní vozidlo značky Mercedes Benz.  Provedením testu na návykové látky byl u řidičky pozitivní test na látky canabis a amfetami/metamfetamin. Dále byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem na alkohol. Podezřelá byla převezena k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Policisté podezřelé ženě zadrželi řidičský průkaz.

Téhož dne jen několik minut před třináctou hodinou bylo oznámeno na linku 158, že na silnici mezi obcemi Buštěhrad a Vrapice se nachází zaparkované osobní vozidlo značky Škoda Octavia a kolem prochází značně pobledlý zmatený muž. Na místo byla okamžitě vyslána policejní hlídka, která následným policejním šetřením zjistila, že dotyčný muž velmi špatně artikuluje, je silně cítit alkoholem a má značně znehodnocen oděv. Dalším šetřením na místě bylo zjištěno, že v době jízdy pro jednoho z rodinných příslušníků, přestalo jet  tomuto řidiči z dosud neznámých příčin jeho vozidlo. Policisté podezřelého šedesáti šestiletého muže z Kladenska vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem přes dvě promile alkoholu v dechu. Následně byl podezřelý muž zadržen a převezen na policejní služebnu k dalším úkonům.

Řidička i řidič jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Třetím řidičem, který se v pondělí 5. prosince 2016  dopustil trestného činu je třiceti pětiletý muž ze Slánska. V odpoledních hodinách policisté z obvodního oddělení Slaný zastavili v ulici  U  Zámku ve Smečně ke kontrole na pozemní komunikaci osobní vozidlo Škoda Felicie, jehož řidičem byl třiceti pětiletý muž, který má vysloven Okresním soudem Kladno  platný zákaz řízení všech motorových vozidel do ledna 2017. Řidič je v tomto případě podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

6. prosince 2016

 

 

vytisknout  e-mailem