Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tři porušení zákona v dopravě

PELHŘIMOVSKO: Jeden řídil pod vlivem alkoholu, druhý pod vlivem drog  

Ve čtvrtek 29. března po dvaadvacáté hodině byl u plaveckého bazénu v Nádražní ulici v Pelhřimově kontrolován pelhřimovskou policejní hlídkou řidič vozidla VW JETTA. Hlídka zjistila, že muž, který řídí vozidla má od února letošního roku vysloven zákaz řízení motorových vozidel na dobu 12 měsíců. Policisté muži sdělili ve zkráceném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Trestní sazba v případě tohoto přečinu je trest odnětí svobody až na tři roky.
 
V sobotu před jednadvacátou hodinou byl před budovou ubytovny v ulici U Agrostroje v Pelhřimově zastaven rovněž pelhřimovskou policejní hlídkou řidič vozidla Lancia Delta. Provedenou orientační dechovou zkouškou přístrojem Dräger bylo u řidiče zjištěno požití alkoholu. Při opakované dechové zkoušce řidič nadýchal 1,6 promile alkoholu. Muži bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Třetí porušení zákona v dopravě zjistili policisté z dopravní policie. Prvního dubna dvě hodiny po půlnoci byl v Kamenici nad Lipou policejní hlídkou kontrolován řidič vozidla BMW. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Ovšem dále byla u něho provedena zkouška testrem DRUGWIPE 5+ na ovlivnění návykovou látkou. U řidiče vyšel pozitivní test na látku amphetamin. Řidič byl převezen k odběru biologického materiálu a lékařskému vyšetření do pelhřimovské nemocnice. Řidičský průkaz byl řidiči zadržen na místě a byla mu zakázána další jízda. Přestupek řidiče byl oznámen k řešení správnímu orgánu.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
2. dubna 2012

vytisknout  e-mailem