Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Tři případy krádeže

KARLOVARSKÝ KRAJ – Odcizili vše, co mohli. 


Odcizil pár bot nebo dva páry rukavic

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary - Rybáře sdělili třiačtyřicetiletému muži z Karlovarska podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Podezřelý muž měl v úterý 26. dubna letošního roku v Karlových Varech vstoupit do jednoho z obchodních domů. Tam měl odcizit pár pánských bot. Dále měl odcizit například dva páry pracovních rukavic, které schoval pod bundu. Následně měl ještě odcizit devatenáct brusných kotoučů, které vložil do příruční tašky a prošel pokladní zónou, aniž by za zboží zaplatil.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 3,5 tisíce korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

Odcizil lopatu k čelnímu nakladači

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání teprve osmnáctiletého mladíka z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Ten si měl v průběhu ledna letošního roku v jedné menší obci na Chebsku všimnout v blízkosti jednoho z domů lopaty k čelnímu nakladači a také paletových nakládacích vidlí, které měl následně odcizit. Dále měl u stejného domu za pomoci násilí vniknout do dílny. Tu měl prohledat a odcizit z ní na 36 kusů různého nářadí.

Svým jednáním měl muž způsobit škodu přibližně 115 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí osmnáctiletému muži trest odnětí svobody až na pět let, jelikož svým jednáním způsobil větší škodu.

Vnikli do bytu v panelovém domě

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů z Chebska ve věku 28 a 29 let, které obvinili ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Staršího z dvojice mužů dále obvinili z přečinu krádeže.

Oba muži měli od konce února do začátku dubna loňského roku vniknout v Chebu do jednoho z bytů v panelovém domě. Mladší z mužů měl do bytu vstoupit, odcizit z něj bundu a část posilovacích činek a z místa měl odejít. Starší z mužů, který do bytové jednotky vniknul, v ní měl několik dní přebývat. Během toho měl odcizit například elektroniku nebo různé druhy oblečení. V době, kdy v bytě přebýval, měl ještě poškodit přibližně 20 metrů čtverečních zdiva, které polil olejem.

Svým jednáním měli způsobit škodu přibližně 40 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí mladšímu muži trest odnětí svobody až na dva roky. Staršímu muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí až na tři roky, neboť překonal překážku, jejímž účelem je zabránit vniknutí.

prap. Jan Bílek
nprap. Jakub Kopřiva
28.4.2022

vytisknout  e-mailem