Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tři případy krádeží v bytech na Přerovsku

Dva z těchto skutků se již podařilo objasnit  

Dne 14.2.2009 mezi 13.30 - 18.00 hod. neznámý pachatel vnikl do uzamčeného rodinného domu v Tovačově. Z obývacího pokoje v prvním patře domu odcizil notebook s příslušenstvím (harddisc, počítačovou myš, vnitřní paměť a tašku na notebook). Majiteli vznikla celková škoda ve výši 11 200 Kč. Provedeným šetřením policistů Kojetína byli jako pachatelé výše uvedeného skutku zjištěni mladistvá (1992) a mladík (1986). Jsou podezřelí z trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za které trestní zákon ukládá trest odnětí svobody až do dvou let příp. peněžitý trest.
 
Ve středu 18.2. v nočních hodinách byl 25letý muž přistižen 45letou majitelkou a jejími dvěma syny při pokusu o krádež věcí z jejich přerovského bytu. Jedná se o rodinného známého, který vlastnil klíče od bytu. Do tašky si připravil k odnesení notebook, včetně kabelu a myši, digitální fotoaparát a zrcadlo se dvěma objektivy. V případě, že by se mu věci podařilo odcizit, způsobil by škodu v celkové výši 27 000 Kč. Byl zadržen hlídkou policie a umístěn do policejní cely. Je podezřelý z trestného činu krádež ve stádiu pokusu a hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi příp. peněžitý trest. Včerejšího dne byl po provedení procesních úkonů ze zadržení propuštěn. 
 
Neznámý pachatel ve středu 18.2. v průběhu odpoledne vnikl pootevřeným oknem do přízemního bytu v Přerově. Odsud odcizil mobilní telefon, domácí kino, 22 DVD nosičů a dálkový ovladač k televizoru. Poškozenému způsobil škodu odcizením ve výši cca 21 000 Kč. 

vytisknout  e-mailem