Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tři prohřešky v jedné události

Prachatice - Mladá žena bez řidičského oprávnění, s alkoholem v krvi a rychlou jízdou zavinila dopravní nehodu. 

Prachatičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality v uplynulém týdnu zahájili trestní stíhání 19leté dívky z Vimperska pro naplnění skutkové podstaty přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Jedná se o případ z druhé poloviny dubna, kdy zmíněná v noční době řídila osobní automobil tovární značky Volkswagen Golf, ve směru od obce Pěčnov – Chlumany, kde aniž by byla držitelkou příslušného řidičského oprávnění, nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, stavu komunikace a povětrnostním podmínkám, při průjezdu levotočivou zatáčkou vyjela vpravo mimo silnici. Zde nejprve narazila do sloupu elektrického vedení a posléze do rodinného domu. Dopravní policisté vyšetřováním zjistili popsané skutečnosti a zároveň provedeným testem na přítomnost alkoholu v dechu přístrojem Dräger, to že dívka před jízdou pravděpodobně požila návykovou látku – výsledek měření převýšil 0,9 promile.

Po nárazu do pevné překážky zranila spolujezdkyni sedící vpředu, kterou převezli přivolaní zdravotníci do nemocnice k další ošetření.

Její trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Před začátkem letních prázdnin by si především mladí spoluobčané měli připomenou zásady bezpečného chování v silničním provozu, a pokud ještě nejste držiteli jakýchkoli skupin řidičského oprávnění, v žádném případě nesedejte za volant či řídítka motorových vozidel!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

24. června 2024

Odkazy do noveho okna

DN v Chlumanech 1.

DN v Chlumanech 1. 

Detailní náhled

DN v Chlumanech 2.

DN v Chlumanech 2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem