Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tři promile

CHOMUTOV - V další jízdě muž nepokračoval, Musel z bytu...... 

Tři promile

Poprvé 2,93 a následně 3,01 promile nadýchal při kontrole 37letý řidič z Nového Jičína. S vozidlem Renault Espace projížděl v sobotu ulicí Pod Strážištěm v okresním městě. V další jízdě samozřejmě nepokračoval. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí až roční vězení.

Musel z bytu

Hlídka policistů z Klášterce nad Ohří zasahovala v ulici Zahradní. V jednom z bytů napadl 38letý muž svoji družku. Šetřením na místě policisté zjistili, že k obdobnému jednání docházelo již v minulosti, žena však nic policii nenahlásila ani nenavštívila ošetřujícího lékaře. Na základě zjištěných informací musel násilník společně obývané prostory na deset dní opustit. Jeho jednání bylo vyhodnoceno jako přestupek proti občanskému soužití.

Dvě motorky

Muži ve věku 40 let z Chomutova a 33 let z Klášterce nad Ohří přijeli tento měsíc na parkoviště před hotel v obci Loučná pod Klínovcem. Na místě překonali uzamčení u dvou zaparkovaných motocyklů, naložili je do připravené dodávky a s lupem z místa odjeli do Chomutova. Majitelům vznikla škoda za téměř 218 tisíc korun. Starší z dvojice na motorce i jezdil, ačkoli mu soud vyslovil zákaz řízení motorových vozidel.Kromě obvinění z krádeže mu proto kriminalisté sdělili obvinění i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Kromě toho policisté dále zjistili, že oba dva byli za krádeže v nedávné minulosti již odsouzeni. Mladší z mužů si také převzal obvinění z krádeže a po nezbytných úkonech byl propuštěn na svobodu. Starší skončil v policejní cele a na státní zastupitelství byl doručen podnět k jeho vzetí do vazby. Policejní eskorta ho následně, na příkaz soudce, doprovodila do vazební věznice v Litoměřicích.

Nedala souhlas

30letá žena odcizila z kanceláře své matky volně položené klíče od osobního vozidla. Nic neřekla a s autem odjela na neznámé místo. Na základě vyhlášeného pátrání po vozidle byla žena zadržena v Praze. Za své jednání potrestaná nebude. Matka využila svého zákonného práva a nedal souhlas s jejím trestním stíháním. Vyšetřování trestného činu neoprávněné užívání cizí věci proto chomutovští policisté odložili.

29. srpna 2016

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tle. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem