Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři recidivisti obviněni z podvodu

BEROUNSKO – Poškozených může být více. 

Berounští kriminalisté odhalili trojlístek podvodníků, kteří na našem okrese páchali své protiprávní jednání. V obci Loděnice si zapůjčili stavební stroj, konkrétně nakladač značky Volvo MC 700 v hodnotě 750.200,- Kč. Za půjčení složili zálohu a domluvili datum vrácení. Po uplynutí této doby však tento stroj nevrátili a s poškozeným přestali komunikovat. Ten celou věc oznámil policistům v Berouně.
 
Na základě získaných poznatků, zmapování míst, kde se muži pohybovali a také díky místní a osobní znalosti, se policistům nakonec podařilo zjistit jejich totožnost.
 
V průběhu vyšetřování vyšlo najevo, že zapůjčený stroj prodali dalším dvěma poškozeným, od kterých zinkasovali platbu v řádech sta tisíc korun. Poté co prodali stroj jednomu z poškozených a obdrželi finanční zálohu, vyčkali několik dní a v okamžiku, kdy se nenacházel na pozemku, kde měl nakladač zaparkovaný, mu jej odcizili. Následně ho nabídli k prodeji třetímu z poškozených, od kterého rovněž obdrželi finanční zálohu.
 
Jeden z obviněných vystupoval jako jednatel pod fiktivním jménem Kratochvíl.
 
V průběhu realizace celého případu se kriminalistům podařilo všechny tři spolupachatele zadržet a následně obvinit z trestného činu podvod, za který jim v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. V současné době jsou stíháni vazebně.
 
Obvinění 45, 46, a 52letí muži, jsou recidivisti, kteří se již v minulosti dopouštěli majetkové trestné činnosti.
 
Kriminalisté zveřejňují fotografie dvou z obviněných, neboť se domnívají, že poškozených může být daleko více. Přivítají proto jakékoliv informace, které by mohly souviset s trestnou činností obou mužů. Zároveň nevylučují, že vystupovali pod výše zmiňovaným smyšleným jménem. Oslovit mohli i další poškozené a to nejen na okrese Beroun.
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
4. června 2015
Odkazy do noveho okna

obviněný muž

obviněný muž 

Detailní náhled

obviněný muž

obviněný muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem