Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři řidiči měli pozitivní test na drogy

RAKOVNICKO – Všem byla zakázána další jízda. 

Policisté se velice často setkávají na silnicích s řidiči, kteří řídí pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky.

V pondělí 28. května, krátce po poledni, pronásledovala prvosledová hlídka osobní vozidlo VW Polo, a to v Rakovníku z ulice Ottova, Čs. Legií až do ulice Havlíčkova. Řidič vozidla byl ztotožněn jako 23letý muž, který byl vyzván k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která byla negativní a dále k testu na drogy, který byl již pozitivní, a to na látku amfetamin/metamfetamin. Následnou kontrolou policisté zjistili, že vozidlo řidiče není způsobilé z důvodu skončení platnosti technické kontroly, jež byla platná do února letošního roku.

Následující den, tj. 29. května, taktéž krátce po poledni, zastavili v Rakovníku v ulici Kuštova policisté z prvosledové hlídky osobní vozidlo Fiat, které řídila 23letá žena. Ta předložila všechny potřebné doklady k provozu a řízení vozidla, podrobila se dechové zkoušce a testu na jiné návykové látky. Alkohol byl vyloučen odborným měřením, zatímco test na drogy byl pozitivní. Řidička hlídce doznala, že v brzkých ranních hodinách vykouřila cigaretu marihuany.

Tentýž den, krátce po půl sedmé večer, se podařilo policistům z rakovnického obvodu odhalit dalšího řidiče, který měl pozitivní test na drogy. Toho zastavili v Rakovníku v ulici Tyršova. Devětatřicetiletý řidič osobního vozidla Peugeot byl vyzván k dechové zkoušce a testu na drogy. Dechová zkouška byla negativní, test na drogy odhalil látku amfetamin/metamfetamin.

Všem třem řidičům byla ústně zakázána další jízda.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
30. května 2018

vytisknout  e-mailem