Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tři řidiči pod vlivem alkoholu

LIBEREC - Budou se zpovídat z přečinu. 

Ani pozdní noční doba nezachránila řidiče před postihem za jejich jednání. Zřejmě se domnívali, že se v noci  "nepotkají" s policisty. To se ale stalo a řidiči se budou muset zpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté nejprve krátce před devátou večer kontrolovali v Chrastavě řidiče Mazdy z Hodonínska. Zastavili ho v Nádražní ulici a kromě dokladů potřebných k řízení u něho také zjišťovali, zda před jízdou pil. Toto podezření měli policisté ihned poté, co ho zastavili. Podezření potvrdila i orientační dechová zkouška, při které muž nadýchal 2,51 promile alkoholu.  To ale nebyl jediný prohřešek. Za volantem neměl 32 letý muž vůbec sedět. A to nejen proto, že před jízdou pil, ale i z důvodu, že měl Okresním soudem v Hodoníně uložený zákaz v podobě zákazu řízení motorových vozidel. Podnapilý řidič skončil ještě týž večer v policejní cele a zpovídat se bude z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a  maření výkonu úředního rozhodnutí. Podezření mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení, a tak by se měl do čtrnácti dnů dozvědět výrok soudu ohledně výše a druhu trestu.

Na noční dobu zřejmě spoléhali i další dva řidiči, kteří neušli policejní kontrole. Kolem jedenácté večer byl v ulici Na Rybníčku v centru Liberce kontrolován řidič Subaru. V jeho dechu naměřili policisté přes 1,6 promile alkoholu, přičemž při opakovaných zkouškách se hodnota zvyšovala. 45 letý řidič přišel o řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda.

Podobně dopadl i další řidič - 25 letý cizinec. Ten po půlnoci brázdil ulicemi Liberce s 1,5 promile alkoholu v dechu. I tento muž, kterého kontrolovali strážníci Městské policie v Liberci a následně řešení věci předali policistům, přišel o řidičský průkaz a bude se zpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vlasta Suchánková
tiskova.krplb@mvcr.cz   974 461 207

 

vytisknout  e-mailem