Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tři řidiči pod vlivem alkoholu

Dva z nich havarovali  

V sobotu, tj. 4. září 20010, vyjížděli dopravní policisté ke dvěma dopravním nehodám. Oznámení o první nehodě, která se stala mezi obcemi Tachov a Halže, přijali po 1:00 hodině. Uvedeným úsekem jel s vozidlem Peugeot 26letý řidič, který při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl vlivem silné opilosti řízení, vozidlo uvedl do smyku a následně vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového můstku. Při dopravní nehodě se řidič vozidla zranil, a tak byl převezen na vyšetření do nemocnice. Ještě před tím se ale podrobil dechové zkoušce, její výsledek byl pozitivní. Přístroj naměřil 2,34 promile alkoholu. Vzniklou škodu na vozidle odhadli policisté na 10 000 korun, na poškozeném silničním příkopu odhadli škodu na 1 000 korun.
K další nehodě vyjížděli policisté v odpoledních hodinách. Z parkovacího místa v obci Chodová Planá vyjížděl s vozidlem Škoda 120 43letý řidič, který vlivem silné opilosti nezvládl řízení a poškodil při tom čtyři vozidla, která parkovala poblíž. Ujíždějícího řidiče zastavili po několika metrech majitelé poškozených vozidel. I u tohoto řidiče policisté zjistili, že řídil vozidlo po požití alkoholu – provedenou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 2,85 promile alkoholu, opakovanou zkouškou dokonce 2,95 promile alkoholu. Na základě těchto výsledku byl řidič převezen na lékařské vyšetření a odběr krve. Vzniklou škodu na vozidle Š 120 odhadli policisté na 1 000 korun, na zbylých poškozených vozidlech odhadli celkovou škodu na 12 000 korun.
V obou případech zahájili dopravní policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidičům za uvedené skutky hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Dalšího řidiče pod vlivem alkoholu zastavili tachovští policisté 5. září 2010 krátce po 2:00 hod. ranní v Tachově. Teprve 18letý mladík řídil vozidlo Peugeot 309 z ulice Husitská do ulice Bělojarská, kde jej policisté zastavili a kontrolovali. Řidič jevil známky požití alkoholu, a tak byl vyzván k dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu 1,62 promile alkoholu. Policisté mladému řidiči zadrželi řidičský průkaz a převezli jej na lékařské vyšetření a odběr krve. Případem se policisté i nadále zabývají a čekají na výsledky lékařského vyšetření. Je velmi pravděpodobné, že i v tomto případě budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem