Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tři řidiči s pozitivními dechovými zkouškami

KLATOVSKO - Dvě ženy nadýchaly přes jedno promile alkoholu. 

Policisté z obvodního oddělení v Klatovech o víkendu zjistili dvě řidičky, u kterých byly při kontrole  dechové zkoušky přes jedno promile alkoholu.

S vozidlem značky Peugeot 206 jela řidička v sobotu 18. července po Klatovech. Pětadvacet minut po půlnoci projížděla ulicí Plzeňskou a zaparkovala vozidlo na parkovišti směrem k ulici Pod Koníčky. Policisté řidičku kontrolovali a zjistili totožnost místní osmnáctileté ženy, která se podrobila dechové zkoušce s výsledkem měření 1,32 a opakovaně 1,43 promile alkoholu.

V neděli 19. července v ulici Rybníčky policisté zastavili čtyřicet minut po jedné hodině v noci řidičku, která jela s vozidlem značky Kia. Šedesátiletá žena ze Železnorudska se podrobila dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 1,57 a opakovaně 1,63 promile alkoholu.

Uvedené ženy byly převezeny do zdravotnického zařízení k lékařským vyšetřením i odběrům krve.

Policie v obou případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté ženám zadrželi řidičské průkazy.

Dopravní policisté kontrolovali řidiče v Sušici. V sobotu 18. července před jedenáctou hodinou dopoledne na ulici Pravdova zastavili vozidlo značky Chrysler Grand Voyager řízené pětačtyřicetiletým mužem ze Strakonicka. Na výzvu policistů se muž podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,85 a opakovaně 0,88 promile alkoholu.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán správnímu orgánu.

nprap. Ladmanová Dana

20. července 2020 

vytisknout  e-mailem