Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tři útočníci proti jednomu

KLATOVY - Pachatelé převzali obvinění, protože v druhé polovině měsíce června fyzicky napadli poškozeného. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování napadení, ke kterému došlo 20. června letošního roku v Horažďovicích.

Od komisaře převzali usnesení o zahájení trestního stíhání šestačtyřicetiletý, devětadvacetiletý a dvacetiletý muž z Horažďovicka, kteří byli obviněni ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, spáchaných formou spolupachatelství.

V Horažďovicích se v noci z 20. na 21. června letošního roku nacházeli v kempu tři uvedení muži a poškozený se svojí přítelkyní.

Kolem půlnoci došlo mezi uvedenými osobami ke slovnímu sporu u objektu s občerstvením. Přítelkyně poškozeného prošla několikrát okolo jejich stolu, kde seděli s dalším mužem, dělali různé posunky a gesta i na ženu pokřikovali. Poškozený k nim přišel a prohlásil, že se nevhodně chovali k jeho přítelkyni. Následně jeden z mužů ze skupinky se snažil situaci uklidnit.

Muži z místa odešli, ale po chvilce se vrátili zpět. Při odchodu muže se ženou jej fyzicky napadli, kdy vyhrožovali újmou na zdraví a použili zřejmě mačetu. Žena z místa útoku stačila utéci. Muži opakovaně blíže neurčenou zbraní poškozenému způsobili zranění, kdy se jednalo o sečnou ránu v oblasti hlavy a několik dalších poranění v oblasti hlavy a trupu.

Na místo byla přivolána hlídka policistů, kteří poté útočníky vypátrali v místě obydlí.

Muž byl se zraněními ošetřen ve zdravotnickém zařízení v Sušici.

Policisté si ve věci vyžádali znalecký posudek z oboru zdravotnictví.

Obvinění muži úmyslným společným jednáním se dopustili výtržnosti na místě veřejnosti přístupném, vyhrožovali újmou na zdraví další osobě a poškozenému způsobili zranění.

nprap. Ladmanová Dana

2. srpna 2021

vytisknout  e-mailem