Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tři vážné nehody na Lounsku

LOUNY - Pro zraněného chlapce přiletěl vrtulník 

Ke třem vážným nehodám vyjížděli včera odpoledne a večer lounští policisté.

K první nehodě došlo po 16. hodině v obci Lipenec. Šestašedesátiletý řidič osobního vozidla zn. Škoda Favorit jel ve směru od Zeměch na Drahomyšl a na vyznačeném přechodu pro chodce přehlédl ženu s kočárkem. Přední pravou částí vozidla narazil do levé části kočárku a do chodkyně. Při nárazu utrpěla třiapadesátiletá žena těžké zranění dolní končetiny a sedmiměsíční kojenec v kočárku byl, dle předběžných informací, naštěstí zraněn jen lehce. Chodkyni přepravila sanitka do nemocnice v Lounech a kojence na ošetření a pozorování do nemocnice v Mostě.  Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. 

Další nehoda se odehrála asi o hodinu později v Orasicích. Dva nezletilí chlapci přebíhali v blízkosti hřiště komunikaci, aniž by se rozhlédli. Vběhli přímo pod osobní vozidlo zn. Suzuki Swift, které jelo směrem na Koštice. Jeho 42letá řidička již nestačila vůz ubrzdit a do 11letých hochů, kteří přebíhali silnici mimo vyznačený přechod pro chodce, narazila. Jeden z nich utrpěl, dle předběžných informací, těžké zranění a helikoptérou byl přepraven do ústecké nemocnice, druhý byl zraněn jen lehce. Alkohol byl u řidičky vyloučen dechovou zkouškou. Škoda byla odhadnuta na 10 000 Kč. Nehoda je i nadále v šetření dopravních policistů.  

Krátce před 21. hodinou vyjížděli policisté k havárii cyklisty do Líšťan. Osmatřicetiletý muž, jedoucí na bicyklu ve směru od Senkova na Cítoliby, nezvládl při sjíždění klesání řízení a na přímém úseku vozovky havaroval v pravém jízdním pruhu. Při nehodě utrpěl vážné poranění hlavy a byl přepraven do lounské nemocnice. U cyklisty je podezření, že  řídil v podnapilém stavu. Případný alkohol v krvi však ukážou až výsledky krevního rozboru. Nehoda je v šetření dopravní policie.

Další zprávy vyjdou až v pondělí 27. 7.!

 

    

vytisknout  e-mailem