Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tři vykradené domy

CHOMUTOV - Z prodejny zmizelo kolo, Porušené zákazy.... 

Tři vykradené domy
Dvě vloupání do rodinných domů v listopadu a jedno v prosinci, to je bilance konání dvojice mužů ve věku 30 a 28 let. V Klášterci nad Ohří celý dům prohledali a odnesli si zlaté šperky, několik kusů pánských hodinek a stolní počítač. Majitel vyčíslil škodu na 23 tisíc korun. V okresním městě se jim vloupání moc nevydařilo, do domu se sice dostali, ale protože se na místě objevil majitel, utekli. S tím se zřejmě nesmířili a tak v prosinci „navštívili“ dům v Údlicích. Vnikli dovnitř, prostory opět prohledali a odnesli šperky ze žlutého kovu a peníze. V tomto případě byla škoda vyčíslena na téměř 35 tisíc korun. Policisté zjistili, že oba muži byli za krádeže v minulosti již odsouzeni. Starší z dvojice, muž z Ostrova, byl zadržen, převzal si obvinění z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci a skončil v policejní cele. Bude totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby. Stejná obvinění čekají i na jeho mladšího společníka z Jirkova. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Z prodejny zmizelo kolo
V prosinci loňského roku kdosi rozbil skleněnou výplň výlohy u prodejny v Lipské ulici. Vzniklým otvorem odcizil dětské jízdní za 4 tisíce korun. Oprava poškozeného zařízení bude majitele obchodu stát nejméně 14500 korun. Za uvedený čin bude po zásluze potrestán 31letý muž ze Spořic. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z krádeže a poškození cizí věci. 
 
Porušené zákazy
Během včerejšího dne zadržely policejní hlídky čtyři muže, kteří za volantem vozidel neměli co pohledávat. V Jirkově to byl 51letý muž, kterému soudy v Lounech a Chomutově vyslovily zákazy spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Ve Veliké Vsi na Radonicku  to byl 43letý muž, kterému stejný zákaz vyslovil Městský úřad Kadaň. Třetí řidič projížděl ulici Březový Vrch v Chomutově. Kontrola odhalila, že 22letý muž má platnou blokaci řidičského průkazu z důvodu vybodování. Byl vyzván k vrácení dokladu, což však neučinil. Poslední řidič pak projížděl ulici Křivou v okresním městě. I jemu vyslovil Magistrát Chomutov zákaz řízení motorových vozidel. Jednání mužů policisté šetří jako maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za uvedený čin jim hrozí až tři roky ve vězení.
 
Vykradené auto
Muž z Hořoviček oznámil na chomutovské policejní oddělení vloupání do vozidla. Auto Škoda Fabia ponechal zaparkované na parkovišti ve Wolkerově ulici. Zloděj se dostal dovnitř a sebral navigaci za 3800 korun. Oprava vozidla bude stejně drahá a tak se celková škoda vyšplhala na téměř 8 tisíc korun. Po totožnosti pachatele nyní pátrají policejní hlídky.
 
19. ledna 2011 
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem