Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tři z pěti dealerů skončili ve vazbě

MOST - Všichni obvinění prodávali pervitin; Na brigádě kradl v šatně. 

Mostečtí kriminalisté specializující se na vyšetřování drogové kriminality odhalili další dealery a obvinili čtyři muže a jednu ženu. Okresní soud tři z obviněných poslal do vazby.


 

V létě dostal podmínku, přesto drogy stále prodával

Třiatřicetiletý muž z Litvínova prodával osobám z řad toxikomanů drogu pervitin ve stovkách případů. Látku poskytoval za finanční úhradu a se zákazníky se setkával v místě svého bydliště nebo na předem smluvených místech v okrese Most. Narkomany zásoboval psychotropní látkou od roku 2012 do současné doby. Policie ho obvinila ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a podala podnět na vazební stíhání. Obviněný byl letos v létě odsouzen za přečin nedovolené výroby k podmíněnému trestu, a přesto v trestné činnosti pokračoval. Soud muže poslal do vazby. Obviněnému hrozí až desetiletý pobyt ve vězení. Kde obviněný drogu získával, policii neuvedl.


 

Drogy prodávala v Mostě, doma měla pervitin a kamarádovi ho poslala do vězení

I 39letá žena z Mostu čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu, za který může soud uložit až desetiletý trest odnětí svobody. Navíc ji vyšetřovatel stíhá i pro přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obviněná, která je stíhána na svobodě, obstarávala a následně prodávala v několika případech pervitin různým osobám v desítkách případů. Policie u ní v místě bydliště našla přes 13 gramů pervitinu, který neoprávněně přechovávala údajně pro svoji potřebu. Jednomu svému známému, který je v současné době ve vězení, poslala balíček a do tuby s krémem na holení ukryla sáček s obsahem 1,5 g psychotropní látky. Droga k adresátovi však nedoputovala. Při preventivní kontrole byla podezřelá látka v balíčku odhalena pracovníky vězeňské služby.


 

Doma měl 42 gramů pervitinu, s drogou čile obchodoval

Ve vazbě skončil 36letý muž z Litvínova. Policie ho obvinila ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Kriminalisté šetřením zjistili, že Litvínovan v letošním roce drogu prodával ve stovkách případů. Některým osobám pervitin poskytl za různé protislužby. Policisté, kteří na případu pracovali, provedli koncem září v místě jeho bydliště v jedné obci na Litvínovsku domovní prohlídku, při které nalezli sáčky obsahující 42 gramů psychotropní látky a zabavili je. Orientační detekční zkouška zajištěné látky prokázala přítomnost metamfetaminu. Stíhanému muži hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.


 

V podmínce páchal trestnou činnosti i nadále

Ve vazební věznici nyní pobývá i další obviněný 33letý muž z Litvínova. Čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který může být odsouzen až desetiletým trestem odnětí svobody. Policisté ho obvinili za opatřování a prodej drogy ve značném rozsahu. Obviněný měl od loňského roku do současnosti obstarávat a poté prodávat ve stovkách případů drogu pervitin osobám závislým na návykových látkách. Pervitin prodával za rozdílné částky na různých místech okresu, převážně však na Litvínovsku. Pachatel byl letos v srpnu odsouzen za přečin nedovolené výroby k podmíněnému trestu se zkušební dobou do roku 2015, v trestné činnosti však pokračoval nadále. Z tohoto důvodu vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval a vazbu uvalil.


 

Pervitin dával zdarma své bývalé družce

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 30letého muže z Meziboří na Litvínovsku. Muž, kterému hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, je vyšetřován na svobodě. Podle kriminalistů měl muž po dobu pěti let obstarávat a poté poskytovat v přesně nezjištěném množství zadarmo pervitin bývalé družce.


 

V šatně, kde se převlékal, kradl z cizí skříňky

Nepoctivě jednal mladík z Mostu, který pracoval v létě v jedné firmě jako brigádník. Nedostatek peněz řešil okradením jednoho ze zaměstnanců. V šatně, kde se převlékal, byl sám. Využil situace a rukou se dostal do zamčené skříňky, ze které odcizil peněženku. Tu pak prohlédl, aby zjistili, co se v ní nachází. Osobní doklady poškozeného se mu nehodily, tak je údajně odhodil do kanálu a peněženku vyhodil do kontejneru poté, co si nechal jen finanční obnos. Byl však odhalen a krádež přiznal. Policie mu na základě výsledků šetření sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření z provinění krádeže. Poškozený vyčíslil škodu na tři tisíce korun. Případ šetřili policisté z obvodního oddělení v Mostě.


 

Zákazník odcizil v kanceláři peněženku

Chvilku nestřeženého okamžiku využil jeden nenechavec. Ten tento týden vstoupil do kanceláře pobočky finančního ústavu v Litvínově. Zrovna v kanceláři nikdo nebyl. Lapka z otevřené zásuvky stolu odcizil v mžiku peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Pracovnice sice slyšela cvaknutí dveří a okamžitě zmizení peněženky zjistila, nikoho však již nespatřila. Krádež peněženky nyní vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Litvínově.


 

V Meziboří někdo ukradl dva králíky za deset tisíc korun

Neznámý lapka zavítal do zahradní kolonie v obci Meziboří na Litvínovsku. Po překonání plotu vstoupil na pozemek jedné ze zahrad a z kotce u zahradního domu odcizil dva králíky. Poškozený majitel krádež domácích zvířat zjistil minulý týden a obrátil se na mezibořskou policii. Hodnotu odcizených králíků občan vyčíslil na částku deset tisíc korun.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 7. října 2013


 

vytisknout  e-mailem