Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Trik opět zabral

Prostějovsko - 88letou seniorku připravili podvodníci o téměř 6 tisíc korun.  

Ze spáchání přečinu podvod jsou podezřelí zatím dva neznámí pachatelé, kteří se takového jednání dopustili v pátek kolem druhé hodiny odpoledne v malé obci na Prostějovsku a jehož obětí se 88letá seniorka. V tu dobu ji oslovili muž a žena, kteří pod záminkou převodu na jiného distributora elektrické energie a údajného doplatku za služby stávajícími distributorovi od ní vylákali téměř 6 tisíc korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu podvod, ze který pachatelům, v případě jejich zjištění, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Podle popisu se mělo jednat o muže ve věku kolem 20-25 let, štíhlé postavy, vysokého kolem 190 cm. Měl krátké černé vlasy, na sobě bílé tričko a kalhoty. Žena byla rovněž ve věku kolem 20-25 let, štíhlé postavy, vysoká kolem 170 cm. Měla vlnité delší vlasy, na sobě měla rifle a bílou halenku.
 
Pár rad, jak se vyhnout podvodu:
  • Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást.
  • Zvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb (odečet plynu apod.) nechte si předložit jeho služební průkaz, nebo ještě lépe zavolejte na úřad nebo instituci, na kterou se pracovník odvolává. V případě jakýchkoliv pochybností trvejte na tom, že o nabízenou službu nestojíte.
  • Důležitá telefonní čísla (policie, lékař, hasiči aj.) mějte viditelně blízko telefonu, abyste mohli co nejrychleji přivolat pomoc.
por. Mgr. Irena Urbánková
20.5.2013 

vytisknout  e-mailem