Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trik s proříznutou pneumatikou

Starý a dobře známý trik se objevil v Hradci Králové  

Poškození pneumatiky- foto č. 2Poškození pneumatiky- foto č. 2

Neznámý pachatel způsobil ve čtvrtek 6. května 2010 v podvečerních hodinách třiapadesátiletému řidiči vozidla Lexus škodu téměř 54 tisíc korun.
Řidiče si zloděj zřejmě vytipoval na parkovišti v Holicích. U firemního auta mu prořízl zadní pneumatiku. Vyhlédnutou oběť poté sledoval autem značky Volkswagen Golf a čekal až řidič zastaví. Následně mu nabídl pomoc. Pak jej při výměně zjištěného defektu kola v nestřeženém okamžiku okradl. Z otevřeného auta mu odcizil koženou aktovku, ve které měl uloženou taštičku s doklady, platební kartou, mobilním telefonem, digitálním fotoaparátem, peněženkou s deseti tisíci korunami a dalšími osobními věcmi.
Podle poškozeného zastavil kolem sedmnácté hodiny na lesní cestě poblíž hradecké Koliby a když se lopotil s výměnou pneumatiky, tak ho okradl. Při výslechu policistům přiznal, že PIN kód k platební kartě měl poznamenaný na papírku u karty. Než stačil zablokovat kartu, neznámý muž mu stihl z účtu vybrat třicet tisíc korun. Zloděj pravděpodobně využil poznamenaný PIN kód. 

Neznámý pachatel se svým jednáním dopustil hned dvou přečinů, a to krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden až pět let.

Znovu bychom chtěli upozornit občany, aby doklady, osobní věci a hlavně platební karty nosili vždy při sobě. PIN kódy by si lidé měli pamatovat, poznamenané číslo by neměli nosit spolu s kartou.

Podle policistů je jen otázkou času, kdy zloděj nebo zloději svůj trik na někom znovu vyzkoušejí. Zlodějům nahrávají sami řidiči, kteří si na své věci nedávají pozor. Odložené věci na sedadlech jsou velkým lákadlem. Při výměně pneumatiky by řidiči neměli zapomínat na uzamknutí automobilu.

nprap. Anna Pešavová - 11. května 2010
foto Policie ČR 

Odkazy do noveho okna

Poškození pneumatiky  - foto č. 1

Poškození pneumatiky - foto č. 1 

Detailní náhled

Poškození pneumatiky - foto č. 2

Poškození pneumatiky - foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem