Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Třikrát do jedné restaurace

VSETÍNSKO: Na potřetí to zloději z Kelče nevyšlo.  

Policisté dopadli zloděje, který se v neděli v noci pokoušel vloupat do restaurace v Kelči. K dopadení pachatele pomohli občané. Během vyšetřování vyšlo najevo, že se zloděj do stejné restaurace vloupal v minulosti už dvakrát.
 
V neděli kolem jedenácté hodiny večer uslyšeli dva mladí lidé z Kelče, kteří procházeli kolem restaurace, řinčení skla a následně křupání, jako by po skle někdo chodil. Pak uviděli postavu, která od objektu odcházela. Svědci kontaktovali majitele restaurace, který rozbití okna oznámil na policii. Policejní hlídka dorazila ihned na místo. Od svědků zjistila popis pachatele a přivolala na místo psovoda se psem. Pak prováděli kolegové šetření k pachateli, zjistili, že posledním hostem v restauraci byl třicetiletý muž, kterého policisté dobře znají. Mezitím dorazil na místo psovod se psem Dago, který vypracoval stopu až do blízkosti jednoho rodinného domku, kde policisty vytipovaný muž bydlí. Kolegové zazvonili, muž jim otevřel a tvářil se, jako by ho vzbudili. Moc ospale ale podle policistů nevypadal. Kolegové si všimli, že má od krve prst na ruce. Stopy krve se totiž našly i na střepech rozbitého skla v restauraci. Podezřelý muž pak následoval policisty k restauraci, kde čekali svědci, kteří ho viděli od objektu odcházet. Ti řekli, že je to s největší pravděpodobností on. Muž ještě chvíli zapíral, ale pak se k rozbití okna přiznal. Řekl, že se chtěl do restaurace vloupat, ale kolemjdoucí ho vyrušili. Zbytek noci strávil zloděj v policejní cele. Včera probíhaly výslechy podezřelého a další vyšetřování, během kterého vyšlo najevo, že se třicetiletý muž z Kelče vloupal do stejné restaurace před dvěmi lety ještě dvakrát. Tenkrát si odnesl několik lahví tvrdého alkoholu, cigarety a peníze. Dvaašedesátiletému majiteli restaurace napáchal zloděj celkem škodu za bezmála 16 000 korun.
 
Včera odpoledne mu policejní komisař sdělil podezření z tr. činu krádež vloupáním s trestní sazbou do dvou let. Muže jsme pak ze zadržení propustili, je stíhán na svobodě.
 
 
30. dubna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem