Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Třikrát kradl v marketech

Most - První lup dal cizí ženě, druhý odhodil na útěku, při třetím neměl úniku; Občan upozornil policii na zloděje. 

 Muž byl zadržen díky všímavosti občana

Všímavý občan zavolal policii do litvínovské ulice Valdštejnská, kde měl neznámý muž na parkovišti zkoušet kliky u osobních vozidel. Policie na místě zadržela 24letého muže, který měl v batohu věci, které pocházely z trestné činnosti. Podle výsledků šetření měl muž tento měsíc brzy ráno vniknout do dvou zaparkovaných vozidel. Z jednoho odcizil hever, ze škodovky desky s různými písemnostmi, autonavigaci a nabíječku na mobilní telefon. Kradl i v minulosti a byl za to odsouzen. Poškození motoristé vyčíslili škodu na částku 6 700 korun. Policie v Litvínově muži sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Navštívil tři prodejny, z lupů nic neměl

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže 22letého muže z Litvínova. Ten má zřejmě v oblibě nákupy za pět prstů. Minulý a tento týden ho policie šetřila pro tři krádeže zboží, kterých se měl dopustit v různých litvínovských prodejnách. V drogerii odcizil 5 kusů opalovacích prostředků v hodnotě 2 679 korun. Z prodejny utekl bez zaplacení. Lup v tašce při útěku předal cizí ženě, kterou náhodně potkal a poté zmizel v nějakém domě. Policie věci zajistila a vrátila zpět do prodeje. Jiný červencový den v ranních hodinách v supermarketu odcizil lahev vaječného likéru. S lupem vyběhl z prodejny vstupním turniketem. Pracovník prodejny ho pronásledoval a muž na útěku lup odhodil. Při třetí krádeži, kde ukradl 19 ks balení čokoládových marcipánových pralinek za více než 1 100 korun, byl při pokusu o zmizení zadržen pracovníky marketu. Celkem způsobil škodu za 4 066 korun. Má kriminální minulost, letos byl již na jaře odsouzen. Muž je stíhán na svobodě.


 

Ochota se ženě nevyplatila

Policie v Mostě šetří případ krádeže na osobě, který se stal v neděli ve večerních hodinách. V ulici Chomutovská přistoupil k ženě neznámý muž a požádal ji o zapálení cigarety. Paní mu chtěla vyhovět, a když si sundavala z ramene kabelku, muž ji ženě vytrhl z ruky a poté se dal na útěk. Okradená ho chvíli pronásledovala, ale lapku nedohonila. Utrpěla hmotnou škodu ve výši 15 000 korun. Přišla o finanční hotovost, platební kartu, osobní doklady a mobilní telefon. Po asi třicetiletém pachateli v šedé mikině policie nyní pátrá.


 

Lapka vykradl vesnickou prodejnu na Litvínovsku

Neznámý pachatel v jedné obci na Litvínovsku vykradl tamní obchod. Lapka vnikl do budovy násilím a poté se dostal do samotného skladu potravin i do prodejny. Z nich měl odcizit různý alkohol, cigarety i finanční hotovost. Poškozený majitel zatím přesnou škodu nevyčíslil. Případ krádeže vloupáním si převzali mostečtí kriminalisté, kteří ho teď šetří.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. července 2015

vytisknout  e-mailem