Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Třikrát kradli ve stejné firmě

LIBERECKO - Čtyři muži z Liberecka kradli třikrát v areálu stejné liberecké firmy v ulici Hodkovická. Ukradené věci následně prodávali do sběren druhotných surovin. 

Škodu za více jak 100 tisíc korun napáchala čtveřice mužů z Libercka, která se od konce srpna loňského roku do počátku tohoto roku celkem ve třech případech vloupala do areálu stejné firmy v ulici Hodkovická. Způsob, jakým se dostávali muži do areálu, byl pokaždé shodný, do objektu vnikli dírou v plotě. Poté se již volně pohybovali uvnitř samotného areálu firmy. Muži ve věku 25, 26, 35 a 49 let jednou odcizili podkopovou lžíci k bagru v hodnotě 45 tisíc korun, jindy zase odcizili kovovou svahovací lžíci k bagru v hodnotě 50 tisíc korun. Jednu krádež však spáchal pouze 25letý muž ve společnosti 49letého muže, kdy odcizili stavební míchačku oranžové barvy v hodnotě 3 tisíc korun, kterou z místa odtáhli a do areálu se vrátili zpět pro další věci. Rozbili vstupní dveře u skladu firmy, do kterého vnikli a následně z něj odcizili železné dveře, nerezové plechy a další kovový materiál v dosud nezjištěné hodnotě. Je tedy dosti pravděpodobné, že konečná škoda bude ještě vyšší. Většina odcizených věcí končila následně ve výkupnách sběrných surovin.

Jeden ze čtveřice mužů, 26letý muž má již za sebou trestní minulost, pro krádeže byl již v posledních třech letech Okresním soudem v Liberci soudně trestán. Krádeže se podařilo objanit libereckým kriminalistům, kteří proti čtveřici mužů zahájili v těchto dnech trestní stíhání pro přečin krádeže. Soud je může poslat až na pět let za mříže.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
26. února 2014

vytisknout  e-mailem