Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Třikrát se vrátil a kradl

Praha venkov – východ Drzý zloděj se ještě několikrát vrátil na místo činu.  

Kriminalisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který se dopustil trestného činu krádeže v obci Šestajovice. Dosud neznámý pachatel využil okamžiku, kdy majitel rodinného domu odešel na zahradu a pár minut ponechal otevřenou vjezdovou bránu k domu, u níž měl zaparkované neuzamčené vozidlo. Na kamerovém záznamu z místa je vidět, jak si mladík, který prochází ulicí, všimne otevřené brány a položených věcí na lavičce u vchodu do rodinného domu. Posléze bez jakéhokoliv zaváhání vstoupí na zahradu a z lavičky si bere teplákovou mikinu, sluneční brýle a odejde pryč. O dvě minuty později se opět vrací zpět k domu již bez odcizených věcí a z vozidla se pokusí odcizit mobilní telefon. Jelikož se mu ho nepodaří vyndat z držáku, odchází pryč. O dalších pár minut později se opět pachatel vrací zpět k domu. Přeskočil plot a od vchodových dveří odcizí běžecké boty a jde opět k vozidlu, kde sebere telefon a odchází pryč. Svým jednáním pachatel majiteli způsobil škodu za bezmála deset tisíc korun. V případě dopadení mu za trestný čin krádeže hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.


 

Z kamerového záznamu je zjevné, že mladík přicházel do ulice za doprovodu dalšího muže, který se na krádeži ale nepodílel. Nicméně se jedná o důležitého svědka, který by mohl přispět k objasnění tohoto trestného činu.

V případě, že někdo pozná některého z mužů zachyceného na kamerovém záznamu, informace k jejich totožnosti, či místu, kde by se mohli nacházet, mohou občané oznámit na jakékoliv policejní služebně nebo na lince 158.



por. Bc. Eva Kropáčová

13.10.2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem