Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Tříměsíční rukojmí

Dnes asi v 11.30 hodin zjistili toužimští policisté,  

že hledaný 26-letý muž by se měl schovávat u své matky v Toužimi. Okresní soud na muže vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. 
 
Policisté při příchodu do domu spatřili muže, kterého vyzvali k předložení dokladů totožnosti. Neznámý muž uvedl falešné jméno a sdělil, že doklady má doma, kde je hlídce předloží. Následně se hlídka odebrala s mužem do bytu, kde se muž pokusil zamezit policistům ve vstupu. To se mu nepodařilo, a proto vzal kuchyňský nůž, který namířil na policisty se slovy: „Pokud si pro mě půjdete, tak Vás zabiju.“ 
 
Na základě uvedené výhružky chtěli policisté použít hrozbu střelnou zbraní, ale muž okamžitě vzal své tříměsíční dítě matce a přiložil mu nůž pod krk se slovy: „Odejděte, nechte mě být, jinak to dítě zapíchnu“. Z důvodu ochrany života a zdraví dítěte policisté z bytu odešli a muž utekl.
 
Okamžitě byla vyhlášena pátrací akce po hledaném 26-letém muži. Kriminalistům se nebezpečného muže podařilo zadržet za necelé tři hodiny, a to opět v bytě jeho matky. Hledaný muž byl umístěn do policejní cely a po provedených úkonech bude převezen do věznice k výkonu trestu. Svým jednáním se muž zřejmě dopustil trestného činu útoku na veřejného činitele a braní rukojmí, kde muži hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

vytisknout  e-mailem